Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 293 (7294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Daniel Cadariu: "În prima lună de guvernare PNL a acţionat eficient pentru a remedia cât mai multe dintre problemele lăsate de PSD"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în prima lună de guvernare, liberalii au acţionat  eficient pentru a remedia cât mai multe dintre problemele economice, sociale, din domeniile justiţie și politică externă lăsate moștenire de fosta guvernare PSD. Daniel Cadariu a spus că actualul Guvern PNL a reușit să ia măsuri în toate domeniile de activitate, în primul rând, pentru corectarea unor probleme presante, care nu suportau amânare, cum ar fi plata pensiilor, asigurarea fondurilor necesare pentru plata lucrărilor realizate prin PNDL, stabilirea salariului minim pe criterii obiective și în urma consultărilor, dar în același timp a pus și bazele unor procese complexe de eficientizare a activităţii guvernamentale.

„În plan economic, consecinţele guvernării dezastruoase a PSD din ultimii trei ani se văd în cele mai recente date economice, respectiv rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,8% în luna noiembrie, iar deficitul a crescut peste 4% pentru anul 2019, iar pentru 2020 va ajunge la 3,6%. Inclusiv Agenţia Standard & Poor’s susţine, într-un comunicat de presă: <cheltuielile publice deviaţioniste făcute de fostul Guvern l-au forţat pe cel actual să-și revizuiască ţinta de deficit bugetar pentru 2019 și 2020>”, a declarat Cadariu. El a subliniat că PNL și-a asumat guvernarea pentru a opri dezastrele PSD și pentru a repara cât mai multe situaţii generate iresponsabil de fosta guvernare. „PSD nu are căderea să conteste vreo decizie sau măsură a Guvernului Orban, în condiţiile în care și-a bătut joc de șansa de dezvoltare a României”, consideră senatorul liberal.

El a ţinut să amintească măsurile imediate luate de Guvernul PNL, printre acestea numărându-se organizarea celor două tururi ale alegerilor prezidenţiale, asigurând românilor din ţară și din străinătate dreptul de a-și exercita votul ȋn condiţii civilizate, dar şi abrogarea recursului compensatoriu. Cadariu a mai spus că actualul Guvern Orban susţine mediul de afaceri competitiv prin măsuri sustenabile, printre care decontarea la timp a sumelor reprezentând TVA, amânate la plată de fostul guvern pentru a induce în eroare opinia publică în legătură cu deficitul bugetar. „Banii companiilor private au fost sechestraţi de guvernarea PSD, fiind vorba de sume care nu li se cuveneau. De asemenea, prin rectificarea bugetară, am asigurat resurse pentru plata lucrărilor efectuate prin PNDL, dar neplătite la timp, ceea ce perturba activitatea economică a firmelor, precum și pentru decontarea sumelor necesare plăţii concediilor medicale. În același timp, Guvernul PNL promovează majorarea salariului minim cu 7,2%, de la 1 ianuarie 2020, pe baza unei formule de calcul obiective, care să menţină puterea de cumpărare și să nu accentueze inflaţia și asupra căreia am avut ample consultări cu partenerii sociali, acest mecanism fiind o premieră”, a explicat senatorul PNL. El a mai spus că tot guvernarea liberală a reușit să elimine în Parlament supraacciza la carburanţi și supraimpozitarea contractelor part-time.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Cadariu: "În prima lună de guvernare PNL a acţionat eficient pentru a remedia cât mai multe dintre problemele lăsate de PSD".
 Vizualizări articol: 1726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Cadariu: "În prima lună de guvernare PNL a acţionat eficient pentru a remedia cât mai multe dintre problemele lăsate de PSD"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei