Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 215 (7216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sărbătoare

Ziua pompierilor, la Suceava: ceremonial solemn şi prezentarea celor mai performante autospeciale de stingere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zi de sărbătoare vineri, 13 septembrie, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, unde pompierii militari au sărbătorit 171 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, când ostaşii pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională. Momentul bătăliei de la 1848 este considerat actul de naştere al pompierilor români.
Primele manifestări au fost în faţa sediului ISU Suceava. Ceremonialul a început cu intonarea Imnul Naţional al României, s-a prezentat onorul în faţa oficialităţilor, iar preotul unităţii a ţinut o scurtă slujbă de pomenire a pompierilor eroi.

Au urmat alocuţiuni, începute de colonelul Costică Ghiaţă, inspectorul-şef al pompierilor militari suceveni, care şi-a felicitat toţi colegii şi le-a mulţumit pentru implicare.

„A fost o onoare şi rămâne o onoare calitatea de salvator. Pentru efortul continuu pompierii suceveni merită tot respectul, preţuirea şi stima din partea tuturor. 

Ca lider al lor pot afirma că misiunea lor nu este deloc simplă, sunt în permanenţă plin de apreciere la adresa colegilor mei, împreună cu care am ca deziderat siguranţa cetăţenilor, dar şi a noastră. Asta înseamnă să ne întoarcem întotdeauna în formulă completă de la situaţiile de urgenţă, dar şi cu satisfacţia că am salvat cât mai mult cu putinţă”, a rostit, printre altele, Costică Ghiaţă.

Au mai vorbit despre pompieri şi despre colaborarea cu aceştia viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc şi prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, care a prezentat mesajul premierului României de Ziua Pompierilor. 

Cel mai aşteptat moment a fost cel al defilării pompierilor militari de la Detaşamentul Suceava.

Ziua Pompierilor a continuat şi în curtea unităţii. În faţa unui public numeros, format în majoritate din elevi, dar şi din foşti pompieri militari ori comandanţi ai acestora, s-a prezentat tehnica ISU, cu maşinile de stins incendii din cea mai nouă generaţie şi cu cea mai performantă autospecială cu autoscară. Oaspeţii au putut vedea pe viu şi un exerciţiu de descarcerare a victimei unui accident rutier, dar şi cum funcţionează tulumbele pompierilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua pompierilor, la Suceava: ceremonial solemn şi prezentarea celor mai performante autospeciale de stingere.
 Vizualizări articol: 1960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua pompierilor, la Suceava: ceremonial solemn şi prezentarea celor mai performante autospeciale de stingere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei