Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 215 (7216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

13 Septembrie

Ziua Pompierilor a fost marcată în centrul municipiului Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de copii și părinți, localnici sau simpli trecători prin piața din centrul municipiului Rădăuți au avut parte ieri de o întâlnire în premieră cu pompierii rădăuțeni. De la ora 10.00, în centrul municipiului, Detașamentul de Pompieri Militari Rădăuți a sărbătorit Ziua Pompierilor, alături de comunitatea pe care o deservește. Pompierii au prezentat tehnica de intervenție, și în acest scop au deplasat la kilometrul 0 al localității autospeciale de stingere și descarcerare, o autospecială SMURD, o autoplatformă de intervenție la înălțime și o barcă pneumatică de salvare.

Cei mici, copii de la unități de învățământ din municipiu, au fost curioși să afle mai multe și despre manevrele de resuscitare, iar cei mai îndrăzneți au făcut exerciții sub îndrumarea specialiștilor. Cu cascheta de pompier pe cap, copiii au urcat la volanul autospecialelor și s-au bucurat de o experiență unică.

Împuternicitul la comanda Detașamentului de Pompieri Militari Rădăuți, locotenent-colonel Valentin Mihăilă, a declarat: „Am decis să ne prezentăm aici, în centrul localității, pentru a marca Ziua Pompierilor, și de aceea am adus o parte din tehnica de luptă pe care o avem în dotare. Doresc să-i asigur pe cetățenii municipiului de tot devotamentul nostru, iar colegilor pompieri le doresc la mulți ani!”.

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează pe data de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848, la București, între compania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman. Aniversarea Zilei Pompierilor din România și împlinirea a 171 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii evocă sacrificiul ostașilor pompieri care au scris o pagina de devotament și demnitate națională. La evenimentul de ieri de la Rădăuți a participat și primarul municipiului, Nistor Tatar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Pompierilor a fost marcată în centrul municipiului Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Pompierilor a fost marcată în centrul municipiului Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei