Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 215 (7216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Băişanu îi face plângere penală lui Tăriceanu după ce a aflat că a fost radiat din rândul membrilor ALDE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul de Suceava Ştefan Alexandru Băişanu a anunţat că îi va face plângere penală liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce a aflat că a fost exclus din partid şi a fost radiat din rândul membrilor ALDE. Anunţul a fost făcut după ce ALDE a anunţat, vineri după-amiază, că într-o şedinţă a Biroului Politic Executiv s-a hotărât excluderea din partid a lui Alexandru Băişanu, alături de Ion Cupă şi Graţiela Gavrilescu, adică cei trei care au acceptat posturi de miniştri din partea PSD, precum şi a şefului Senatului, Teodor Meleşcanu. ALDE a mai anunţat că în cadrul şedinţei Biroului Politic Executiv s-a constatat că cei patru au acceptat şi au participat la negocieri cu PSD pentru a ocupa funcţii în Guvern şi Senat, încălcând astfel o Hotărâre a Delegaţiei Permanente Naţionale a ALDE din data de 26 august 2019 şi Hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie a.c.

După anunţul făcut de conducerea centrală a partidului, deputatul Alexandru Băișanu, președinte al ALDE Suceava, a lansat o serie de atacuri extrem de dure la adresa liderului național Călin Popescu Tăriceanu, precizând că îi va face plângere penală acestuia, dar și că „acesta nu își mai aparține”, fiind o persoană șantajabilă.

Alexandru Băișanu a mai spus că va ataca în instanță decizia Biroului Politic Executiv al ALDE, considerând că această ședință nu a fost întrunită statutar. „Tăriceanu și Chițoiu au convocat o întrunire informală, la care au fost chemați doar cei apropiați celor doi, pe care ulterior au transformat-o în ședință de partid, total nestatutar pentru că nu au fost chemați toți membrii Biroului Politic Executiv. Plus că un parlamentar nu poate fi exclus decât în cadrul Delegației Permanente, prin vot, pentru că nu suntem mașini să ne radieze”, a declarat liderul ALDE Suceava.

Băișanu a declarat că va întocmi o plângere penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, amintind de faptul că fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani și al PNL Botoșani, Florin Țurcanu, a primit o condamnare de șase luni cu suspendare după ce a exclus ilegal doi membri de partid, iar aceștia și-au pierdut funcțiile de consilieri.

Întrebat dacă ședința Biroului Politic Executiv al ALDE de astăzi a fost statutară, Alexandru Băișanu a spus: „Cum să fie statutară? Cum să se întâlnească la o bere și să ia decizia aceasta? În mod normal trebuiau să mă cheme și pe mine și pe alți membri ai Biroului, ceea ce nu s-a întâmplat”.

Băișanu consideră că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se află într-o situație în care nu mai ia singur decizii, având în vedere că a fost și este în continuare șantajabil. „Călin Popescu Tăriceanu nu își mai aparține și nu mai poate lua decizii pentru el, să nu mai vorbim pentru partid”, a spus Alexandru Băișanu. El a explicat și motivele pentru care Călin Popescu Tăriceanu a decis să iasă de la guvernare, după ce nu a fost susținut să candideze pentru președinția României: „Călin Popescu Tăriceanu s-a spălat o lună de zile, s-a duşat, s-a frezat, s-a aranjat un an de zile ca să meargă la o nuntă şi a nimerit la o înmormântare. Omul a trădat fiind obligat să trădeze, pentru că a fost pus la pământ. În momentul în care el nu mai putea să facă lucrul acesta trebuia să găsească o soluţie în cadrul partidului să explice toate lucrurile astea. Hai să găsim un om din interiorul partidului să candideze pentru ca voturile să se contabilizeze în voturile ALDE. Nu a făcu-o. L-a adus pe domnul Diaconu, Dumnezeu să-i dea sănătate. A făcut alianţă cu domnul Ponta. Iar nu am probleme cu domnul Ponta. Să fie sănătos. Dar pe noi, cei din ALDE, ne-a anunţat cineva?

Mai au şi îndrăzneala acest oameni puşi la pământ în baza trecutului să excludă partidul din partid. Să spună că tu ai crâcnit în partid și ia ieşi tu afară.

El a fost şantajat toată perioada cât a fost al doilea om în stat. Avea un dosar care trebuia să intre pe rolul Parlamentului la Senat şi n-a intrat. Eu cred că lucrurile sunt mână în mână”.

Deputatul ALDE de Suceava a subliniat că pentru el Călin Popescu Tăriceanu este o mare dezamăgire. „Pentru mine Călin Popescu Tăriceanu e o mare dezamăgire, pentru că a cedat şi nu a fost în stare să lupte până la capăt. Că nu a ştiu că nu poate să intre într-o astfel de bătălie, ştiind că are scheleţi în dulap. Dar o mare dezamăgire este acum, pentru că eu îl ştiam pe Călin Popescu Tăriceanu singurul om care vede în partidul său un partid echilibrat, cu oameni care pot vorbi, care îşi pot exprima punctul de vedere. Și acum văd că merge din rău în mai rău şi ne exclude. Dacă asta a înţeles el că trebuie să facă probabil va rămâne singurul care va închide uşa la partid”, a mai declarat Alexandru Băișanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu îi face plângere penală lui Tăriceanu după ce a aflat că a fost radiat din rândul membrilor ALDE.
 Vizualizări articol: 2238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Băişanu îi face plângere penală lui Tăriceanu după ce a aflat că a fost radiat din rândul membrilor ALDE1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei