Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Operaţionalizare

Odată cu finalizarea heliportului de pe Spitalul de Urgenţă, un elicopter SMURD va fi alocat judeţelor Suceava şi Neamţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va avea la dispoziţie un elicopter SMURD în aproximativ 18 luni, adică la scurt timp după ce va fi finalizat heliportul de pe Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, care trebuie să fie gata la 31 decembrie 2020.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a scris pe pagina sa de Facebook, ieri, că „recent a fost semnat acordul cadru pentru încă 10 elicoptere uşoare, iar pentru 4 contractele subsecvente se semnează, achiziţia fiind finanţată din fonduri UE. Noile elicoptere, care urmează a fi livrate în aproximativ 18 luni, vor fi amplasate în mod deosebit în zonele montane în judeţele Braşov, Neamţ/Suceava şi Caraş Severin/Hunedoara, în urma unei analize care este în curs de realizare”.

Având în vedere că pentru Neamţ/Suceava doar spitalul sucevean are în construcţie un heliport, precum şi o promisiune mai veche a doctorului Arafat, că va dota serviciile de urgenţă din Suceava cu un elicopter, este aproape cert că unul din cele 10 elicoptere noi va fi amplasat aici.

Prezenţa unui elicopter la Suceava va permite accesarea unor zone din judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani care nu sunt accesibile în timp util pentru intervenţiile primare la faţa locului pentru elicopterul din Iaşi sau pentru cel din Galaţi. După cum a precizat doctorul Arafat, în acest fel eficienţa intervenţiei va creşte, iar temporizarea unor cazuri sau chiar refuzul lor, din cauza indisponibilităţii elicopterului, va scădea.

La această oră, fiecare regiune din ţară este acoperită cu câte un elicopter. Elicopterele SMURD sunt amplasate la Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Târgu Mureş, Craiova, Arad şi Jibou şi există un elicopter deservit de paramedici pentru zona Delta Dunării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Odată cu finalizarea heliportului de pe Spitalul de Urgenţă, un elicopter SMURD va fi alocat judeţelor Suceava şi Neamţ.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Odată cu finalizarea heliportului de pe Spitalul de Urgenţă, un elicopter SMURD va fi alocat judeţelor Suceava şi Neamţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte