Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Digitaliada

Elevii şcolii din Putna învaţă matematică şi informatică într-un laborator digital complet echipat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 115 elevi de gimnaziu de la Şcoala ”Mitropolit Iacob Putneanul” Putna au început noul an şcolar cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaţionale pentru matematică şi informatică şi cu profesori instruiţi pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învăţare.

Unitatea este una dintre cele 10 şcoli câştigătoare ale concursului de selecţie Digitaliada şi a doua şcoală din judeţul Suceava care intră în programul Fundaţiei Orange.

Laboratorul digital al Şcolii Gimnaziale Putna a fost dotat cu 24 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceştia primesc un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare şi planuri de lecţii pentru a susţine învăţarea matematicii şi TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Felicitări Şcolii <Mitropolit Iacob Putneanul> pentru câştigarea concursului. Elevii vor învăţa în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiţi prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. În judeţul Suceava avem deja în program şi şcoala din Gălăneşti, ai cărei profesori sunt modele pentru colegii lor. Datorită programului Digitaliada al Fundaţiei Orange, 5.500 de elevi din 50 de şcoli învaţă matematică şi TIC cu metode digitale”, a menţionat Amalia Fodor, director al Fundaţiei Orange.

“Proiectul Digitaliada este o oportunitate de a spori interesul elevilor pentru învăţare, a reduce absenteismul şcolar şi a eficientiza munca profesorului la clasă. Platforma dedicată, entuziasmul elevilor şi al profesorilor vor uşura integrarea educaţiei digitale la clasă”, a declarat directorul şcolii din Putna, Ciprian Creţan, la aflarea veştii că şcoala se alătură comunităţii Digitaliada.

La rândul său, Constantin Ichim, directorul şcolii din Gălăneşti, a afirmat că „proiectul Digitaliada mi s-a părut o provocare şi pentru mine şi pentru copii. Când am văzut însă impactul pe care îl are asupra copiilor, mi-am dat seama că merită efortul, iar elevii noştri vorbesc cu mândrie despre faptul că ei învaţă pe tablete”.

Digitaliada este un program de educaţie digitală care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunităţile viitorului, Fundaţia Orange a investit în cele patru ediţii Digitaliada 2 milioane euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şcolii din Putna învaţă matematică şi informatică într-un laborator digital complet echipat.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii şcolii din Putna învaţă matematică şi informatică într-un laborator digital complet echipat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte