Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

În Olanda

Clubul Video ART a reprezentat România la Festivalul Mondial de Film Amator UNICA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Clubul Video ART al elevilor de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a încheiat o nouă pagină din activitatea sa: reprezentarea României (pentru a şaptea oară) la Festivalul anual al Uniunii Internaţionale a Cinematografiei de Amatori (UNICA). Eveniment s-a desfăşurat în localitatea Zeist, din Olanda.

Preşedintele Clubului Video ART, prof. Viorel Ieremie, a menţionat că UNICA este o subdiviziune UNESCO, iar România este membră de mai mulţi ani a acestei organizaţii.

De la Suceava a fost prezentă o delegaţie alcătuită din membrii clubului Video ART, profesorul Viorel Ieremie şi elevii Georgel Hloşciuc, Alexandru Perdeica şi Andrei Dumitriu. Acestora le-au fost alături reprezentanţi ai Primăriei municipiului Suceava, viceprimarul Lucian Harşovschi şi Cezar Olariu, din partea compartimentului de promovare turistică.

„A fost o săptămână nebună, nebună, în care nu am avut timp nici să respirăm, cum se spune. Filmări în Amsterdam, Giethorn, Rotterdam, Zeist, ziua de proiecţie a filmelor româneşti, organizarea standului românesc, participarea la workshopuri, totul pentru realizarea filmului caleidoscopic al întregii manifestări. Reamintim că, de mai mulţi ani, echipa de tineri din România realizează un reportaj caleidoscopic al întregii ediţii, ce este prezentat în ultima zi a festivalului, înaintea Galei decernării premiilor anuale, când audienţa este maximă, iar impactul pe măsură”, a menţionat prof. Viorel Ieremie.

Membrii delegaţiei au amenajat un stand de prezentare a Bucovinei şi României, în general, oferind, totodată, pliante cu prezentarea filmelor româneşti şi de promovare a festivalului internaţional Video ART pe care Clubul Video ART îl organizează la Suceava anual.

O secţiune aparte a festivalului a fost workshopul dedicat celor peste 18 ani, unde au participat 22 de tineri din ţările membre ale UNICA. Din partea României a participat Alexandru Perdeica, membru al clubului Video ART.

Un alt moment important l-a reprezentat Congresul anual UNICA, unde vocea României s-a făcut din nou auzită prin reprezentantul ei, preşedintele Clubului Video ART, prof. Viorel Ieremie. O problemă, rediscutată şi în acest an, a fost dorinţa de a admite participarea la workshop şi a tinerilor cu vârsta sub 18 ani, fapt neacceptat începând de anul trecut de către Comitetul internaţional UNICA.

„Privind în ansamblu, prezenţa României la această manifestare a fost una de succes, întrucât tinerii noştri au fost remarcaţi ca o prezenţă dinamică în peisajul competiţional, au realizat un material video retrospectiv care a primit aplauze la final, iar modul în care a fost promovată România a fost, de asemenea, exemplar”, a mai spus profesorul.

Aceasta a mulţumit autorităţilor locale pentru sprijinul pentru deplasarea delegaţiei sucevene.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul Video ART a reprezentat România la Festivalul Mondial de Film Amator UNICA.
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clubul Video ART a reprezentat România la Festivalul Mondial de Film Amator UNICA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte