Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Atmosferă de Mister

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interludiul ăsta internațional ne-a fixat unele idei. Asta nu le face neapărat idei fixe, să ne-nțelegem. Cu toată promovarea de la U21, fie ea masivă sau mai puțin masivă, fotbalul nostru de la naționala mare nu va face un salt spectaculos. Cel puțin nu imediat. Este mai greu ca vârfurile de valoare de la tineret să confirme imediat la seniori. Practic, în afară de Pușcaș, cine ar mai putea fi trecut pe listă? Hai să zicem că Manea ar mai putea fi o garanție. Ceilalți sunt pe diverse paliere de progres, unii trebuind să se impună întâi la club, vezi Hagi și Băluță, adică unii dintre cei mai talentați. De la ei ar trebui să vină însă acel suflu nou, acel entuziasm, acea orientare spre ofensivă. Sau asta ține și de Contra? O, da. Acesta s-a ridicat din rândul jucătorilor precum un șef de echipă promovat inginer pe baza experienței și a autorității. Văd că este numit Mister de către tricolori, ceea ce este corect, ar fi părut deplasat să i se spună dom’ profesor. Dar de unde să mai găsești azi un selecționer cu valențe intelectuale, unul care să estompeze diferența de valoare față de adversari, așa cum a făcut Lucescu în acele preliminarii europene din ’82-’83? Ca și azi, acea diferență exista, chiar dacă și materia primă avea parcă o altă calitate. În regulă, s-ar putea accepta vasalitatea aceea din meciul cu Spania, dar a urmat Malta și nici cu amatorii n-am prea ieșit în evidență. Nu ne rămâne decât să sperăm că la meciurile care contează, cu Suedia și Norvegia, Contra va fi suficient de inspirat încât să renunțe la parti-pris-urile legate de selecție. De aici pleacă totul.

În ceea ce-l privește pe Rădoi și noua sa echipă de U21, să zicem că i-a rămas fundația, dar chiar și așa, să începi iarăși construcția de la bază nu-i facil. Este și efectul propriei performanțe, care a dus la promovarea unor tineri la echipa mare, dar apare inevitabil și problema eligibilității. Partea bună e că, înainte de a ne face griji despre viitoarea calificare, avem o Olimpiadă de savurat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atmosferă de Mister.
 Vizualizări articol: 1941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Atmosferă de Mister5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte