Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 196 (7197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conform Codului Administrativ

Viceprimarul Lucian Harşovschi, desemnat înlocuitor de drept al primarului Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali suceveni au decis ieri, prin vot, ca viceprimarul Lucian Harşovschi să fie înlocuitor de drept al primarului Ion Lungu, adică să preia temporar prerogativele de primar, atunci când edilul este plecat în delegaţii sau în concediu.

Desemnarea unui viceprimar drept înlocuitor al primarului se practica şi până acum, dar nu de către Consiliul Local, această măsură fiind una dintre noutăţile introduse prin modificarea Codului Administrativ.

Deşi lucrurile erau aparent simple, cei care deţin majoritatea în deliberativul local stabilind viceprimarul care să fie înlocuitor de drept, momentul s-a dovedit a fi unul tensionat, pentru că PSD a încercat să „rupă” alianţa locală PNL-PMP, prin care este asigurată majoritatea simplă.

Mai exact, propunerea lui Daniel Prorociuc (PNL) ca Lucian Harşovschi să fie înlocuitor de drept a primarului a fost urmată de o intervenţie a liderului grupului PSD, Vasile Mocanu, care a solicitat să se supună la vot candidatura ambilor viceprimari.

„Nu am nimic împotrivă, dacă doreşte dl Andronache. Trebuie să fie şi el de acord...”, a punctat Ion Lungu, care a precizat că nu le poate interzice cineva să-l nominalizeze.

Lucrurile au fost rapid lămurite de către viceprimarul Marian Andronache:

„Ţelul meu politic nu este de a fi înlocuitor de primar. Oricum aş fi refuzat orice propunere”.

La votul pe propunere, Lucian Harşovschi a beneficiat de susţinerea totală a trei dintre facţiunile politice din deliberativul local, primind 13 voturi „pentru” - 9 PNL, 2 PMP şi 2 ALDE, iar de la PSD 7 „împotrivă” și o „abținere” (o mică răzvrătire față de linia trasată de conducerea de partid).  De altfel, la început de mandat, Harșovschi a fost desemnat viceprimar inclusiv cu voturile a doi consilieri PSD.

Proiectul de hotărâre final, cu viceprimarul desemnat înlocuitor de drept al primarului, a fost votat cu majoritate absolută (jumătate plus unu din total), aşa cum era necesar pentru a trece, având 13 „pentru” şi 8 „abţineri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul Lucian Harşovschi, desemnat înlocuitor de drept al primarului Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 2500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Viceprimarul Lucian Harşovschi, desemnat înlocuitor de drept al primarului Ion Lungu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei