Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 196 (7197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Când se vrea, se poate!

O sută de ceferiști au lucrat în ture, non-stop, și au redeschis calea ferată la Dornești în trei zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calea ferată Dornești-Putna a fost redeschisă pentru traficul de călători și pentru cel de marfă în noaptea de miercuri spre joi, după doar trei zile de la gravul accident cu trenul de marfă care a deraiat pe podul de peste apa Sucevei de la Dornești. Spre surprinderea generală, CFR SA și-a mobilizat exemplar oamenii, astfel că în doar trei zile (practic mai puțin de trei zile) cele patru vagoane deraiate au fost descărcate, scoase din gabaritul căii ferate, iar apoi linia a fost reparată.  

„Din data de 19 august (n.r. trenul a deraiat luni, 19 august, în jurul orei 14.00) până la redeschiderea circulației, în jur de 100 de lucrători feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii ai Sucursalei Regionale CF Iași au lucrat în ture, 24 de ore din 24, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto pentru transbordare între stațiile Dornești și Putna”, se arată într-un comunicat al CFR.

Activitatea vagoanelor de marfă din zonă, în special pentru firmele de procesare lemn, se dovedește foarte importantă din punct de vedere economic atât pentru beneficiari, cât și pentru CFR, astfel că problema a fost rezolvată în timp record.

CFR SA a mai transmis că la podul pe care a deraiat trenul s-a intervenit cu trei macarale, cu trei utilaje multifuncționale cu deplasare mixtă rutier-feroviar, cu utilaje de tip buldo-excavator, cu utilaje de mică mecanizare și cu grup electrogen.

Primul tren înscris în circulaţie care a tranzitat zona a fost R 5622, pe relația Putna – Suceava, cu plecare din staţia Putna în dimineața zilei de joi, 22 august, la ora 05:54.

Trenurile Suceava-Putna au revenit așadar pe traseu de ieri dimineață, după graficul de circulație normal. Cei de la CFR nu au adus precizări suplimentare legate de starea podului pe care s-a produs deraierea, pe care se circula și înainte cu restricții majore.

Este de apreciat cu câtă rapiditate s-au mișcat cei de la CFR în acest caz, astfel că nu ezităm în a întări concluzia din supratitlu: „când se vrea, se poate”.

Pe perioada celor trei zile cât linia a fost închisă, trenurile Suceava-Putna au circulat doar până la Dornești, restul distanței fiind asigurată prin transbordare auto. Merită de remarcat și aici pozitiv că cei de la CFR Călători au apelat la această variantă și nu au anulat trenurile la care aveau deja bilete vândute.

Reamintim că luni, 19 august, în jurul orei 14,00, un convoi format din 25 de vagoane, care transporta pal, a deraiat în timpul manevrelor de dirijare dinspre Rădăuți spre Dornești. Patru dintre vagoane au sărit de pe șine, unul înclinându-se foarte mult și părând a fi în pericol de prăbușire în albia râului. Din fericire, nu au fost victime.

Referitor la cauza accidentului, nu a fost comunicat încă ceva oficial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O sută de ceferiști au lucrat în ture, non-stop, și au redeschis calea ferată la Dornești în trei zile.
 Vizualizări articol: 2998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
O sută de ceferiști au lucrat în ture, non-stop, și au redeschis calea ferată la Dornești în trei zile5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei