Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 196 (7197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Dan Ioan Cuşnir: Ion Lungu crede că el este mai important decât Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, consideră că după ce de 15 ani primarul Sucevei, Ion Lungu, şi viceprimarul Lucian Harşovschi încearcă să impună în municipiul reşedinţă de judeţ alte standarde decât în oraşele civilizate şi decente, mai nou, cei doi încearcă să impună şi interpretări ale legii altele decât cele în vigoare în România. Dan Ioan Cuşnir a precizat că potrivit noului Cod Administrativ, Consiliul Local trebuie să decidă care dintre cei doi viceprimari va fi înlocuitorul primarului în cazul în care acesta lipseşte.

„În şedinţa de Consiliu Local de joi, 22 august 2019, Lungu Ion, cu mentalitatea lui de moşier obosit, a stabilit cine îl va înlocui şi nu a mai supus la vot, aşa cum prevede legea. Trebuiau supuşi votului ambii viceprimari, dar la ordinul lui Lungu a fost supus votului consilierilor locali doar viceprimarul Harşovschi. Ne-am obişnuit cu mentalitatea de şerif din vestul sălbatic a lui Ion Lungu, care crede că el este mai important decât Consiliul Local. Ne-am obişnuit cu mentalitatea lui Harşovschi Lucian de fost, actual şi viitor <locţiitor> al lui Lungu. Ne-am obişnuit şi cu eleganţa domnului Andronache, care, pentru a nu-i panica pe Lungu şi Harşovschi, a anunţat că <visul său în viaţă nu este să fie înlocuitor de primar>. Dar Legea trebuie respectată chiar şi în Suceava, un oraş sufocat de incompetenţă, de interese personale, de compromisuri şi blaturi, de impotenţa administrativă”, a declarat liderul PSD Suceava.

El a arătat că în încercarea de a înţelege de ce au decis Ion Lungu şi Lucian Harşovschi să nu respecte legea, a înţeles că de fapt celor doi le-a fost frică de faptul că în şedinţa de ieri consilierii locali PSD, ALDE şi PMP ar fi votat altceva decât îşi doreau ei. „Şi ca orice conducători cu educaţie îndoielnică, Lungu şi Harşovschi nu pot accepta alte opinii decât ale lor, că doar ei doi le ştiu pe toate şi tot ei <modernizează> Suceava de 16 ani, de la scara blocului bineînţeles. Le fuge pământul de sub picioare şi încearcă, chiar şi prin nerespectarea legii, perpetuarea cuplului toxic Lungu/Harşovschi, prelungind astfel agonia în care se zbate Suceava. Deciziile luate de Lungu şi Harşovschi au fost din nou în detrimentul Sucevei şi al sucevenilor”, a declarat Cuşnir. El consideră că Instituţia Prefectului trebuie să se autosesizeze „în acest caz grav” de nerespectare a legii şi să dispună un control riguros al legalităţii acestui proiect de hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cuşnir: Ion Lungu crede că el este mai important decât Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Dan Ioan Cuşnir: Ion Lungu crede că el este mai important decât Consiliul Local Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei