Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 194 (7195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere expresă

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan solicită demiterea urgentă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan îi solicită în mod imperativ premierului Viorica Dăncilă să o demită imediat pe Sorina Pintea de la conducerea Ministerului Sănătăţii, imputându-i atât minciunile nenumărate, cât şi incompetenţa dovedită aproape zilnic. Ioan Balan a precizat că recentul caz de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, din judeţul Buzău, unde au murit cinci oameni nevinovaţi şi alţi opt au fost răniţi, demonstrează că actualul guvern nu e în stare să asigure protecţia cetăţenilor acestei ţări, nici măcar a celor internaţi într-o instituţie publică menită să-i trateze şi să-i apere, nu să-i omoare. „Nu putem să permitem ca ministrul Sănătăţii să acuze de neglijenţă personalul din spitalele de psihiatrie, înainte ca Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, să asigure condiţii minime de muncă şi de siguranţă! Tocmai de aceea spitalele cu acest profil se numesc şi spitale de siguranţă!”, a precizat Balan. El a întrebat ce poate să facă corpul de control al ministrului trimis acum să cerceteze „nu ştim ce”, în condiţiile în care principalul vinovat este chiar Sorina Pintea, pentru că nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţi condiţiile din spitale. Ioan Balan a adăugat că Sorina Pintea s-a remarcat, în schimb, prin tăierea sporurilor salariale tocmai pentru personalul care îngrijeşte pacienţii cu nevoi speciale, în condiţii grele şi în situaţii limită.

„Cu câtă neruşinare poate să mintă ministrul că totul este în regulă, atâta vreme cât în asemenea spitale sunt internaţi bolnavi extrem de periculoşi, trimişi în baza unor condamnări penale pentru crime, violuri, violenţe extreme şi, cu toate acestea, ei sunt lăsaţi nesupravegheaţi, să circule liber, cu acces neîngrădit la ceilalţi pacienţi şi la personalul medical? Cum poţi să minţi tu, ca ministru, şi să acuzi de neglijenţă în serviciu personalul medical, atâta timp cât un asistent este lăsat singur, în fiecare noapte, şi trebuie să îngrijească 20-30 de pacienţi într-o lipsă totală de siguranţă?”, a întrebat Ioan Balan.

 

Balan: „În cazul doamnei Pintea, demisia ar fi mult prea puţin”

Deputatul PNL de Suceava a declarat că în loc să se mai lamenteze pe la televiziuni, Sorina Pintea ar trebui să viziteze Spitalul de Psihiatrie Jebel din județul Timiș şi să-i schimbe denumirea în „Spitalul de Psihiatrie şi Maximă-Nesiguranţă”. Balan a spus că pentru a se convinge că aşa stau lucrurile, ministrul ar trebui să meargă acolo împreună cu doi foşti manageri ai acestui spital, deputatul PSD Bianca Gavriliţă şi Monica Truşcă, verişoara preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, şeful PSD Timiş, Călin Dobra.

„Pentru ca toată lumea să se convingă că lucrurile sunt de o gravitate maximă şi în Timiş, rog presa locală, care a mai semnalat în multiple rânduri nereguli majore la acest spital, să facă o vizită de <socializare> la Jebel, unde există riscul să te întâlneşti pe stradă cu pacienţi extrem de periculoşi, lăsaţi cu totul liberi de aşa-zisele măsuri de <siguranţă>, pe care le regăsim numai în gargara toxică a guralivei Sorina Pintea! În cazul doamnei Pintea, demisia ar fi mult prea puţin, demiterea ei de către prim-ministru este mai aproape de adevăr, iar autosesizarea Parchetului General poate fi un început pentru a îndrepta lucrurile”, a încheiat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan solicită demiterea urgentă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan solicită demiterea urgentă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei