Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 194 (7195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevăzători

TelVerde pus la dispoziție de Ministerul Educației pentru sesizarea neregulilor de la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziție linia TelVerde  - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea din toamnă.

Aceasta va fi disponibilă în perioada 21 – 22 august, luni, 26 august, între orele 8:00 – 16:00, şi vineri, 23 august, între orele 8:00 - 14:00.

Evaluarea debutează astăzi, pe 21 august, cu proba scrisă la limba și literatura română, pe 22 august este programată proba la limba și literatura maternă, pe 23 august: proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), pe 26 august: proba la alegere a profilului și specializării.

Peste 1.600 de candidați din județul Suceava s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, dintre care 1.169 provin din promoția curentă și 461 din promoțiile anterioare.

Evaluarea competenţelor lingvistice în limba română se desfășoară în zilele de 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale are loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 2 și 3 septembrie.

Pentru probele scrise, accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea și obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului TelVerde pus la dispoziție de Ministerul Educației pentru sesizarea neregulilor de la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TelVerde pus la dispoziție de Ministerul Educației pentru sesizarea neregulilor de la bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei