Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 165 (7166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 18 – 24 iulie

„Din suflet pentru suflet”, pentru Eliza-Maria Balica, diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută

În zilele de 20, 21 iulie şi 11 august, în centrul municipiului Fălticeni se va desfăşura o campanie umanitară, „Din suflet pentru suflet”, pentru Eliza-Maria Balica, ce are nevoie de ajutor după ce a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută.15 tineri din Fălticeni, la iniţiativa lui Mugurel Duceag (care s-a implicat în mai multe campanii umanitare de-a lungul timpului), ies în stradă pentru a aduna bani pentru Eliza. Ei vor purta tricouri personalizate cu chipul Elizei. Toţi fălticenenii şi nu numai care se vor afla în centrul municipiului Fălticeni în zilele de 20, 21 iulie şi 11 august pot să doneze sume de bani pentru Eliza şi pot cere mai multe informaţii despre situaţia micuţei Eliza de la voluntari.

 

Târg de artă şi antichităţi la Shopping City, pe 20 şi 21 iulie

Sucevenii pasionaţi de obiecte de artă şi antichităţi din perioade şi culturi diferite sunt invitaţi pe 20 şi 21iulie la Shopping City Suceava, la Târgul de artă şi antichităţi. La fiecare ediţie participă colecţionari din numeroase zone ale ţării: Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Piatra Neamţ, Târgu Neamţ, Iaşi, Galaţi, Râmnicu Vâlcea sau Bacău.

Expozanţii spun că obiectele expuse nu se pot descrie, trebuie văzute şi admirate. Printre exponatele colecţionarilor vizitatorii vor găsi: tablouri, cărţi, ilustrate vechi, diverse obiecte din bronz, lemn, porţelan, sticlă, bijuterii, bibelouri, filatelie, ceasuri, gablonţuri, mobilă veche sau instrumente muzicale. Multe dintre obiecte sunt legate de îndeletnicirile de odinioară ale locuitorilor, sunt frumoase, interesante, unele chiar amuzante pentru vizitatori, trezind nostalgia anilor trecuţi ai copilăriei (lămpile cu gaz, fiare de călcat, chiuliţe).

Târgul de artă şi antichităţi este mai presus de toate un eveniment cultural care aduce laolaltă oameni pasionaţi de cultură, istorie şi conservarea valorilor, dar şi obiecte cu poveşti de viaţă încântătoare, vechi de zeci de ani, care odată cu trecerea timpului capătă o valoare spirituală nestemată.

 

Expoziţia „Istorii medievale”, la Muzeul de Istorie

Muzeul Bucovinei invită sucevenii şi nu numai să viziteze expoziţia „Istorii medievale”, deschisă la Muzeul de Istorie. Expoziţia se adresează tuturor celor care sunt legaţi de trecutul zonei de nord a Moldovei, plină de istorii mai mult sau mai puţin ştiute, oferindu-le câteva dintre numeroasele obiecte din colecţia de arheologie medievală.

 

Iulius Mall te pregăteşte pentru distracţia verii

La Iulius Mall începe „Festivara”,momentul perfect pentru a-ţi completa garderoba cu ţinute în tendinţe şi să-ţi faci bagajele pentru cele mai cool experienţe de festival. Este cât se poate de simplu! Faci shopping în magazinele din Iulius Mall, în perioada 17-28 iulie, şi vii cu bonurile fiscale în valoare de minimum 100 de lei la Centrul Info, unde te poţi înscrie la tombola verii.

În fiecare zi, primii 198 de participanţivor fi răsplătiţi cu premii instant: vouchere de cumpărături la Junker, Damagi şi Nomasvello, produse cosmetice Gerovital şi dm drogerie markt, pachete cu accesorii de vacanţă, meniuri în food court, gadgeturi şi băuturi răcoritoare.

Dacă norocul îţi surâde, ai şansa să dansezi pe muzica celor mai tari concerte din cadrul Untold (Cluj-Napoca, 1-4 august 2019)şiAfterhills (Iaşi, 23-25 august şi 30 august – 1 septembrie 2019). Zilnic, în perioada 17-21 iulie, prin tragere la sorţi, va fi desemnat câte un câştigător, care va primi invitaţie dublă la Untold. Între 22 şi 28 iulie, zilnic, va fi oferită o invitaţie pentru două persoane la Afterhills.

 

Expoziţia temporară ″Rarităţi floristice şi faunistice din ţinutul Neamţului″

Muzeul Bucovinei vă invită să vizitaţi expoziţia temporară ″Rarităţi floristice şi faunistice din ţinutul Neamţului″. Cele 63 de fotografii originale au fost realizate de biolog dr. Emilian Pricop de la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra Neamţ. Expoziţia itinerantă la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din municipiul Suceava cuprinde imagini cu specii de amfibieni, insecte şi plante cu flori protejate şi considerate monumente ale naturii.

 

Expoziţia „Maria Tănase – un simbol peren”, la Muzeul Satului Bucovinean

La Muzeul Satului Bucovinean poate fi vizitată Expoziţia „Maria Tănase – un simbol peren”, expoziţie organizată pe baza bunei colaborări între Muzeul Olteniei, prin Secţia de Etnografie (Casa Băniei) şi Muzeul Bucovinei din municipiul Suceava. Expoziţia reuneşte documente originale, fotografii, scrisori, tablouri, diverse obiecte personale din Colecţia Maria Tănase aflată în patrimoniul instituţiei craiovene, ce cuprinde peste 1.300 de piese legate de viaţa şi activitatea marii artiste. Publicul sucevean şi nu numai are ocazia să vadă certificatele de naştere, de căsătorie şi de deces ale artistei, manuscrise, piese cu dedicaţii, schiţe pentru costumele de seară, legitimaţii şi atestate, cartea de muncă, testamentul, fotografii cu momente din viaţa personală, fotografii cu Bucureştiul de altădată etc.

 

Vineri, 19 iulie

Trupa „Soul Serenade” se întâlneşte cu Mr. Mur, pentru un concert în Motor Pub

„Eden Fundaţia” prezintă vineri, 19 iulie, începând cu ora 20.30, ”Soul Serenade meeting Mr. Mur” - o întâlnire între apreciata trupă de blues-soul ”Soul Serenade” şi îndrăgitul chitarist sucevean de jazz Marius Vrânceanu, alias ”Mr. Mur”, care vor concerta împreună pe scena Motors Pub din municipiul Suceava. După ce au reprezentat România la Festivalul European de Blues, fiind cea mai tânără trupă din concurs, cei trei tineri îndrăgostiţi de muzica tradiţională, de blues şi soul, Adelina Chivu la voce, Andrei Rotariu la chitară, muzicuţă, voce şi tamburină şi Codruţ Andrei, mandolină şi voce, vor urca pe scenă alături de invitatul special Marius Vrânceanu la chitară, în încercarea de a încânta publicul cu un program bine ticluit. Aşadar, iubitorii de blues, soul şi jazz sunt aşteptaţi vineri în Motors Pub, pentru o seară muzicală de excepţie.

 

Sâmbătă, 20 iulie

Atelier creativ pentru copii, la Shopping City

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creaţie pentru copii. Cei mici sunt invitaţi să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne şi atractive.

La atelierul de pe data de 20 iulie cei mici au oportunitatea de a-şi pune în practică resursele creative la atelierul „Basmul copilăriei pe aripi de fluturi” (creare jucărie din farfurii de carton, palete de lemn, pom-pom).

Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00-15.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco, şi se adresează copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani. Structurate tematic, atelierele reuşesc de fiecare dată să menţină interesul celor mici, ajutându-i totodată să-şi dezvolte atenţia, creativitatea şi abilităţile practice.

Intrare liberă! La fiecare atelier pot participa maximum 25 de copii, iar înscrierile se fac săptămânal, la 0745.403.220.

 

Gospodarii de la „Sântilie” vă invită la Hramul de Sf. Ilie

Gospodarii de la „Sântilie” vă invită la Hramul de Sf. Ilie, pe 20 iulie, începând cu ora 13:00: Pe la noi, pe aici, prin sat, tot fanfara o cântat - Fanfara „Izvoraşul” din Liteni; la ora 16:30, spectacol folcloric „Satul meu cu doruri multe”, la care participă: Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu”, George Finiş, Lucica Păltineanu, Dana Dăncilă, Marian Gogan, Rodica Andronic, Fanfara „Brazii Bucovinei” de la Sf. Ilie, Viorica Duceac, Roxana Lux, Anastasia Cuşmanici, Adriana Crainiciuc, Ana-Maria Popescu, Laura Lungu, Ghiorghiţă Rotaru; la ora 21:00, la Căminul Cultural Sf. Ilie, Balul Gospodarilor, în compania Formaţiei „Star Band” Suceava. Participanţii sunt invitaţi să vină la bal în costum popular. Organizatorii evenimentelor sunt Primăria şi Consiliul Local Şcheia şi Asociaţia Culturală Vatra Satului.

 

Duminică, 21 iulie

Culorile verii, activităţi distractive şi educative pentru copii

Duminică, 21 iulie, cei mici sunt aşteptaţi la Shopping City Suceava să petreacă, alături de animatori profesionişti, o zi plină de culoare, distracţie şi multă voie bună.

Timp de patru ore, între orele 13.00-17.00, Mica Mia şi prietenii ei provoacă toţi copiii la joacă şi îi invită să participe la cele mai distractive activităţi ale verii: dansuri, jocuri şi multe, multe alte activităţi educative şi interactive. Conceput special pentru a aduce zâmbetul pe buze celor mici, programul activităţilor include jocuri de rol, desen tematic, atelier în cadrul căruia vor putea confecţiona diverse figurine din lemn, jocuri ca Limbo, Funia, Pânza prieteniei, Caşcaval, Zarul şi culorile verii, dar şi multe altele.

Participarea este gratuită. Evenimentul se desfăşoară în faţa magazinului Pepco.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei