Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 165 (7166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Tinerii dezbat”

Elevii Colegiului ”Petru Rareş” s-au „duelat” în dezbateri academice în cadrul olimpiadei naţionale de la Piatra Neamţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prestaţie notabilă pentru echipa Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava în cadrul Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică ”Tinerii dezbat”, ediţia a III-a, competiţie care s-a desfăşurat între 8 şi 14 iulie, la Piatra Neamţ.

Olimpiada a reunit 258 de elevi, grupaţi în 86 de echipaje, din toată ţara, şi 98 de profesori, liceenii de la ”Petru Rareş” reprezentând judeţul Suceava la secţiunea „Avansaţi” în cadrul căreia s-au confruntat 42 de echipe.

Andreea Apopei (proaspătă absolventă, admisă la University of Amsterdam, Olanda), Greta Reuţ (clasa a XI-a) şi Ionuţ Cătălin Panţîru (clasa a XII-a) au ocupat locul III în clasamentul pe echipe.

De asemenea, liceenii au obţinut locuri meritorii în clasamentul individual, astfel: Ionuţ Cătălin Panţîru – locul II, Andreea Apopei - locul III, Greta Reuţ – menţiune.

Elevii au fost pregătiţi de prof. Ileana Boteanu, coordonatoarea Clubului de Dezbateri Academice a colegiului.

„Mulţumim tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestor performanţe (<veteranilor> clubului nostru, dar nu numai) şi adresăm calde felicitări talentaţilor noştri debateri”, a menţionat aceasta.

 

Dezbateri pe teme de actualitate

Concursul naţional „Tinerii dezbat” a fost lansat de Ministerul Educaţiei Naţionale în anul 2010, după un format acreditat la nivel internaţional. Ulterior a fost promovat la statutul de olimpiadă. 

Concursul are două secţiuni ("avansaţi" şi "începători"), iar fiecare echipă care a participat a parcurs şapte confruntări succesive, jucând pe trei moţiuni/teme, care vizează teme de actualitate.

Debaterii de la Colegiul „Petru Rareş” au dezbătut următoarele moţiuni: "Acest Parlament (A.P.) crede că Uniunea Europeană ar trebui să devină stat federal"; "Acest Parlament crede că voluntariatul ar trebui să devină o condiţie obligatorie pentru admiterea în învăţământul superior"; "Acest Parlament crede că homeschooling este o alternativă viabilă la învăţământul de masă".

La etapa naţională a Olimpiadei de la Piatra Neamţ, la secţiunea „Începători” s-a calificat echipajul Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, coordonat de prof. Daniel Rusu.

Vicepreşedinte al olimpiadei a fost Florin George Popovici, de la Colegiul Naţional ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Din Comisia centrală de arbitri – evaluatori, „Începători”, a făcut parte prof. Ioan Caulea, de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni, iar din Comisia centrală, „Avansaţi”, a făcut parte prof. Daniel Rusu, de la colegiul din Gura Humorului.

Spre deosebire de majoritatea competiţiilor de dezbateri, „Tinerii dezbat” se concentrează pe discutarea temelor de imediat interes pentru elevi şi profesori sau a unor problematici cu care aceştia se confruntă în viaţa de zi cu zi. Olimpiada se adresează elevilor de liceu.

Potrivit organizatorilor, competiţia are drept scop cultivarea unei atitudini critice, logice şi raţionale în rândul tinerilor, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, de gen etc., care pot constitui bariere în comunicare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului ”Petru Rareş” s-au „duelat” în dezbateri academice în cadrul olimpiadei naţionale de la Piatra Neamţ.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii Colegiului ”Petru Rareş” s-au „duelat” în dezbateri academice în cadrul olimpiadei naţionale de la Piatra Neamţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei