Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 165 (7166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amenzi

ITM Suceava a depistat 20 de muncitori la negru la mai multe firme de construcții din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape toți constructorii din județul Suceava care au fost verificați de inspectorii de muncă au fost sancționați. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că pe parcursul lunii trecute, instituția pe care o conduce a desfășurat o amplă campanie de control în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor. Romeo Butnariu a precizat că în domeniul relațiilor de muncă au fost verificați 111 angajatori din domeniul constructorilor, iar în urma controalelor s-au aplicat amenzi în valoare de 212.800 de lei. De asemenea, au fost depistate 28 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată, din care șapte erau în situația în care contractele individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Alte 20 de persoane au fost depistate la muncă fără a avea contract individual de muncă, iar o altă persoană a fost găsită la muncă în afara programului de lucru. În total, pentru muncă nedeclarată au fost sancționați 18 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 180.000 de lei. Romeo Butnariu a spus că printre principalele deficiențe constatate în acest domeniu se numără refuzul lucrătorilor de a completa fișa de identificare, nerespectarea repausului săptămânal sau neevidențierea timpului de muncă prestat de salariați. Șeful ITM Suceava a adăugat că în domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlate 45 de firme, cu un număr total de 934 de salariați. Din totalul firmelor controlate 42 au fost sancționate de ITM Suceava, valoarea amenzilor fiind de 6.000 de lei. Romeo Butnariu a spus că inspectorii de muncă au constatat mai multe deficiențe, printre care neluarea măsurilor pentru ca lucrătorii să poarte echipamentul de protecție acordat sau neasigurarea echipamentelor de muncă corespunzătoare prevăzute cu sisteme de protecție colectivă, balustrade solide sau suficient de înalte și nici alte mijloace pentru a împiedica sau opri căderile de la înălțime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava a depistat 20 de muncitori la negru la mai multe firme de construcții din județ.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
ITM Suceava a depistat 20 de muncitori la negru la mai multe firme de construcții din județ4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei