Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 165 (7166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Grabă plătită scump

Accident grav provocat de un șofer de tir care a intrat într-o depășire imprudentă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un șofer de tir care a intrat într-o depășire imprudentă, fără a se asigura suficient, a provocat un grav accident, autotrenul intrând în coliziune cu o autoutilitară de 7,5 tone, care circula regulamentar din sens opus. Accidentul s-a petrecut ieri dimineață, în jurul orei 7.50, pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, pe raza comunei Poiana Stampei.

Din cercetările polițiștilor dorneni rezultă că un șofer în vârstă de 31 de ani, Iacob O., din Buziaș-Timiș, care conducea o autoutilitară marca Volvo, cu semiremorcă, cu care se deplasa pe direcția dinspre Bistrița spre Vatra Dornei, pe un sector de drum în pantă, într-o curbă ușoară la stânga, a intrat în depășirea unui autocamion, fără a observa că din sens opus venea autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat în vârstă de 37 de ani, Petrică I., din comuna Gorbănești, județul Botoșani. Ambii șoferi au frânat, botoșănenaul aproape oprind mașina, în timp ce autotrenul, care era încărcat cu cărămidă, s-a dus direct în mașina care se deplasa regulamentar.

La faţa locului au intervenit două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare, două ambulanţe SMURD şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Echipajul de descarcerare a constatat că bărbatul din Botoșani era încarcerat. În mașina acestuia se afla și un pasager, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Dorna Candrenilor.

Toți cei trei au fost preluați de ambulanțe și transportați la Centrul de Primiri Urgențe Vatra Dornei.

Dacă bărbatul din Dorna Candrenilor a scăpat fără leziuni grave, ambii șoferi aveau fracturi la nivelul picioarelor și alte leziuni. Vestea bună este însă că ambii erau conștienți, putând fi verificați cu etilotetsul și rezultând că nu erau băuți.
La fața locului au ajuns, pentru cercetări, și lucrători de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și continuă cercetările, pentru a stabili condițiile exacte în care s-a produs accidentul.

 

Graba multor șoferi de vehicule grele pune în pericol alte vieți

Din păcate, nu putem să nu constatăm că mulți șoferi de vehicule grele circulă cu viteze mult prea mari pe șosele și se angajează în depășiri periculoase, inclusiv în localități. Pretextul este graba și termenele la care trebuie să ajungă cu mărfurile la destinație. În cazul accidentului de ieri, dacă de pe contrasens ar fi venit un autoturism, s-ar fi înregistrat cu siguranță o nenorocire.

 

Accident mortal, după o altă pătrundere pe contrasens a unui șofer de tir

În zona de intrare în județ dinspre Ardeal, pe DN 17, au mai avut loc accidente grave cu vehicule grele.

În ianuarie 2017, în Pasul Tihuța, pe raza județului Suceava, un șofer de tir din Cluj-Napoca a pătruns cu vehiculul greu pe contrasens, din cauza neadaptării vitezei într-o succesiune de curbe, unde a intrat în coliziune violentă cu un alt tir, condus de un  bărbat în vârstă de 36 de ani, din Republica Moldova. Cel din urmă, care se deplasa regulamentar, a murit în urma acelui accident.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident grav provocat de un șofer de tir care a intrat într-o depășire imprudentă.
 Vizualizări articol: 5412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Accident grav provocat de un șofer de tir care a intrat într-o depășire imprudentă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei