Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 165 (7166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen

63 de profesori au ieşit din sală după ce au văzut subiectele de la titularizare. Alți 78 au absentat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

657 de candidaţi suceveni care vor o carieră la catedră au susţinut, miercuri, 17 iulie, proba scrisă de la titularizare, examenulprin care candidații se pot angaja pe o perioadă nedeterminată într-o școală.

Insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, a precizat că 63 de candidaţi s-au retras de la proba scrisă, la o oră după ce au primit subiectele. Metodologia le permite să părăsească sala de examen în prima parte a probei, fără să preda lucrarea, ba mai mult, aceștia nu vor figura ca absenți.

Alţi 78 de candidaţi au fost absenţi, astfel că deși numărul total de înscriși a fost de aproape 800, numărul lucrărilor care au fost trimise spre corectare a fost de 657.

Examenul de titularizare constă în două etape – susținerea inspecțiilor speciale/ probele practice (3 – 28 iunie 2019) și desfășurarea probei scrise, aceasta din urmă desfășurându-se în două centre de evaluare – Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza> Suceava şi Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava.

Proba scrisă s-a desfăşurat începând cu ora 10:00, durata de rezolvare a subiectelor fiind de patru ore.

Subiectele au fost concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare, instituția din subordinea Ministerului ce realizează cerințele de la toate examenele naționale.

Rezultatele vor fi afișate pe 23 iulie, pe 23 și 24 iulie se depun contestațiile la Inspectoratul Școlar Suceava, iar pe 30 iulie vor fi transmise rezultatele finale.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă. Cei care vor obţine note mai mici de 5 vor putea ocupa un post de suplinitor.

Nota obţinută la proba practică sau la inspecţia specială la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

 

77 de posturi titularizabile

O notă mare la concursul de titularizare nu le garantează candidaților şi un loc ca profesor titular, deoarece sunt discipline pentru care sunt scoase la concurs foarte puține posturi.

Sunt doar 77 de posturi titularizabile (cu o viabilitate mai mare de patru ani), pentru câteva sute de candidați. 63 de posturi sunt în mediul urban și 15 sunt în mediul rural, 14 sunt în învățământul particular și 63 în învățământul de masă.

Sunt 10 posturi titularizabile pentru educatoare, în condițiile în care sunt 107 înscriși. La matematică sunt tot 10 posturi, la educație fizică, nouă, la învățători sunt șapte posturi. Şase posturi sunt la fizică, trei la muzică, câte două la engleză, informatică etc.

Lista cu posturile disponibile pentru fiecare județ în parte poate fi consultată pe site-ul oficial al Ministerului Educației – http://titularizare.edu.ro/2019/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 63 de profesori au ieşit din sală după ce au văzut subiectele de la titularizare. Alți 78 au absentat.
 Vizualizări articol: 2497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
63 de profesori au ieşit din sală după ce au văzut subiectele de la titularizare. Alți 78 au absentat4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei