Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 163 (7164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Ursoaica cu doi pui care îi terorizează pe câmpulungeni va fi mutată într-o altă locaţie din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câmpulungenii vor scăpa de ursoaica cu doi pui care îi terorizează de mai bine de trei săptămâni. Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat că Ministerul mediului a aprobat solicitarea de relocare a ursoaicei. Mirela Adomnicăi a precizat că ordinul ministrului Mediului prin care se aprobă mutarea ursoaicei cu tot cu pui într-o altă locaţie urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Ea a explicat că acest ordin are o valabilitate de 90 de zile, perioadă în care ursoaica trebuie să fie relocată, dar şi-a exprimat convingerea că acest lucru se va întâmpla cât mai repede. Prefectul a arătat că relocarea se va face în baza contractului pe care Primăria Câmpulung Moldovenesc l-a încheiat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, administratorul fondului de vânătoare pe care se află ursoaica. Mirela Adomnicăi a spus că această ursoaică ar urma să fie mutată cu tot cu pui într-o altă locaţie din judeţul Suceava, în condiţiile în care AJVPS are 23 de fonduri de vânătoare în administrare.

 

Relocarea ursoaicei care a omorât cinci capre în Câmpulung ar putea fi făcută de un ONG specializat din judeţul Vrancea

Mai mult, prefectul judeţului a subliniat că pentru a urgenta procedurile a identificat deja în judeţul Vrancea un ONG specializat în relocarea urşilor. „Este un ONG care dispune de toată infrastructura necesară pentru relocarea ursoaicei cu tot cu pui, de la puşca cu tranchilizant, cuşca pentru transport şi specialişti în astfel de relocări. Iar AJVPS poate să externalizeze către acest ONG această activitate de relocare”, a explicat Mirela Adomnicăi. Ea a arătat că pentru relocarea unei ursoaice cu doi pui costul ar fi de aproximativ 4.500 de lei, sumă care ar urma să fie suportată de Primăria Câmpulung Moldovenesc.

Prefectul a amintit că pentru a se evita eventuale atacuri ale ursoaicei, echipaje ale jandarmilor au patrulat în fiecare seară pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru a alunga animalul din zonele locuite.

De precizat că autorităţile sucevene au înaintat către Direcţia pentru Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului o solicitare de relocare sau recoltare a ursoaicei care îi terorizează pe locuitorii din Câmpulung Moldovenesc. Din 21 iunie a.c., ursoaica cu cei doi pui a fost văzută în fiecare seară în Câmpulung Moldovenesc atât printre blocuri, cât şi prin curţile, grădinile sau livezile localnicilor. Ursoaica a omorât cinci capre ale unui câmpulungean şi a distrus mai mulţi stupi, nefiind înregistrat nici un atac asupra oamenilor.

 

Autorităţile sucevene solicită împuşcarea unui alt urs care a provocat pagube în zona Câmpulung Moldovenesc

Pe de altă parte, prefectul judeţului a declarat că la Ministerului Mediului a fost depus un alt dosar prin care se solicită recoltarea unui alt urs care a provocat mai multe pagube, tot în zona municipiului Câmpulung Moldovenesc. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava documentaţia pentru recoltarea ursului este în curs de finalizare. Valoarea pagubelor produse de acesta, stabilită de o comisie convocată la solicitarea Primăriei Câmpulung Moldovenesc, se ridică la suma 1.600 de lei. Potrivit proceselor-verbale întocmite de comisia de constatare şi evaluare pagube, ursul a produs pagube în zona Sâhla din intravilanul municipiului Câmpulung Moldovenesc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ursoaica cu doi pui care îi terorizează pe câmpulungeni va fi mutată într-o altă locaţie din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ursoaica cu doi pui care îi terorizează pe câmpulungeni va fi mutată într-o altă locaţie din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei