Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 163 (7164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bacalaureat

Surprize după contestaţii. O elevă din judeţ a câştigat peste trei puncte după recorectarea tezei de la română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sesiune a examenului de bacalaureat s-a încheiat pentru zeci de absolvenţi din judeţ cu multe semne de întrebare privind respectarea baremelor la corectarea tezelor.

Sunt câteva cazuri în care candidaţii au fost nedreptăţiţi flagrant de către prima comisie de corectare, aceştia primind unul, două sau chiar trei puncte în plus după rezolvarea contestaţiilor.

O absolventă a Colegiului Tehnic ”Petru Muşat” Suceava, de la specializarea Tehnician în turism, a fost notată la proba de limba română cu 5,3, însă după rezolvarea contestaţiilor tânăra a câştigat încă 3,2 puncte, ajungând la nota 8,5.

Neîndreptăţiţi de evaluarea primei comisii s-au simţit mai mulţi tineri care au depus contestaţii, rezultatul final confirmându-le că lucrările lor merită o notă mai bună.

Pentru peste 58% dintre contestaţiile de la bacalaureat depuse în judeţul Suceava, notele au fost mărite, iar în multe dintre cazuri elevii au câştigat puncte bune după recorectare.

Mai exact, din cele 2.051 de lucrări ale căror note au fost contestate, 1.194 au primit note mai mari, 688 de teze au fost depunctate, iar 169 de note au rămas nemodificate.

Astfel, rata de succes la nivelul judeţului a crescut de la 67,83% la 69,62% după rezolvarea contestaţiilor. Tezele candidaţilor de la examenul de bacalaureat au fost corectate în judeţul Iaşi.

Un alt absolvent, de la Colegiul Naţional Militar din Câmpulung, a fost notat iniţial cu 7,3 la proba de limba română, iar după contestaţii a primit nota 9,1.

La proba de la istorie, o elevă de la Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a primit 7,35, iar după contestaţii a fost notată cu 8,75.

Potrivit metodologiei, în situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie, formată din profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Reamintim că la examenul de evaluare naţională, de la finalul clasei a VIII-a, o elevă din judeţ a câştigat 3,3 puncte la lucrarea de la limba română, după soluţionarea contestaţiilor, de la 5,90 la 9,20.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surprize după contestaţii. O elevă din judeţ a câştigat peste trei puncte după recorectarea tezei de la română.
 Vizualizări articol: 2522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Surprize după contestaţii. O elevă din judeţ a câştigat peste trei puncte după recorectarea tezei de la română3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei