Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 163 (7164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Faptă gravă

Bărbat sechestrat şi tâlhărit de 15.000 de euro, în plină zi, pe o stradă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O gravă faptă de tâlhărie şi lipsire de libertate s-a petrecut acum câteva zile, în plină zi, în municipiul Suceava. Un bărbat a fost legat şi lipsit de libertate de trei indivizi, care l-au deposedat prin violenţă de suma de 15.000 de euro. Cel considerat a fi autorul principal al faptei a fost prins după câteva ore de poliţiştii suceveni, între timp fiind şi arestat preventiv.

Pe 11 iulie, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de faptul că un bărbat care conduce o maşină înmatriculată în Botoşani se îndreaptă spre judeţul vecin, după ce a comis o tâlhărie la Suceava. Respectivul, Ion Acsiniuc, în vârstă de 45 de ani, a fost interceptat şi blocat în trafic pe DN 29 Suceava-Botoşani, asupra sa fiind găsită şi suma de 15.000 de euro, sustrasă de la victimă.

Din cercetările ulterioare ale poliţiştilor judiciarişti suceveni a rezultat că agresorul şi victima se cunosc, ambii fiind originari din Republica Moldova şi locuind în Suceava. Scopul întâlnirii lor din ziua de 11 iulie a fost de a tranzacţiona o maşină. Ion Acsiniuc a avut însă alt plan, legat de o datorie pe care pretinde că o avea de recuperat de la Eduard A., în vârstă de 42 de ani, şi el din Suceava. Sub pretextul tranzacţionării maşinii, primul ar fi ştiut că celălalt bărbat are bani asupra sa. Aşa că ar fi pus la cale un plan de a pune mâna pe acei bani, în contul pretinsei datorii.

Ion Acsiniuc, ajutat de doi complici, ar fi mers cu victima pe strada Universităţii din Suceava (în zona de după unitatea de pompieri), sub pretextul de a vedea o maşină de vânzare, iar acolo, în parcarea Unităţii Fitosanitare, ar fi acţionat violent faţă de bărbatul de 42 de ani. Acesta a reclamat că a fost sechestrat, lovit şi deposedat de cei 15.000 de euro. După ce victima a sunat la 112 şi a precizat datele de identificare ale maşinii, atacatorul a fost prins de poliţişti.

Poliţiştii judiciarişti suceveni, sub coordonarea unui procuror, l-au pus sub acuzare pe Ion Acsiniuc pentru tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal. Victima sa are inclusiv certificat medico-legal care atestă leziunile suferite.   

Ulterior, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Judecătoria Suceava a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Ion Acsiniuc.

Ancheta este în plină desfăşurare, atât cu privire la întreaga activitate infracţională a bărbatului arestat, cât şi cu privire la cei doi complici şi rolul pe care l-ar fi avut aceştia. Nu este încă foarte clar dacă aceştia au participat efectiv la agresiune. 

Inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat sechestrat şi tâlhărit de 15.000 de euro, în plină zi, pe o stradă din Suceava.
 Vizualizări articol: 3808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bărbat sechestrat şi tâlhărit de 15.000 de euro, în plină zi, pe o stradă din Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei