Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 118 (7119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 23 – 29 mai

Joi, 23 mai

„Migraaaanţi sau Prea suntem mulţi în aceeaşi barcă”

Spectacolul „Migraaaanţi sau Prea suntem mulţi în aceeaşi barcă”, autor Matei Vişniec, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec” Suceava. Vişniec prezintă în scene separate suprasolicitarea cu care oamenii se confruntă în viaţa culturală, etnică, politică şi intelectuală. Aceasta este drama cetăţenilor întregii lumi şi a indivizilor care şi-au pierdut ceea ce însemna acasă pentru ei. Migraaaanţi... este drama unei ţări ale cărei graniţe se extind pe întreaga noastră planetă. În această multitudine de poveşti cuvântul acasă capătă un sens nou, prin consecinţă înstrăinarea şi destrămarea societăţii sunt estompate de obişnuinţa confortabilă a oamenilor. Între timp tot ceea ce ar trebui să ne comunice realitatea ne conduce viziunea în forma unei copii a sorţii noastre groteşti.

 

Vineri, 24 mai

Muzică de teatru, culoare, tango şi pasiune, pe esplanada Casei de Cultură

Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 19:00, muzică de teatru, culoare, tango şi pasiune. Ingrediente menite să ne poarte într-o lume în care muzica şi emoţiile construiesc şi spun poveşti. Ingrediente menite să ne poarte în lumea tentantă a tangoului cu tot ce înseamnă el. The Tango Orchestra este un eveniment muzical complex conceput în Timişoara şi cuprinde tangouri originale semnate de compozitorul Cári Tibor, scrise pentru film şi teatru. Cari Tibor, compozitor şi pianist apreciat, este iniţiatorul unora dintre cele mai interesante proiecte artistice pe scenă.

 

Cabarhino, la Teatrul „Matei Vişniec”

Cabarhino (de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec”) se joacă, dansează, cântă, face magie şi acrobaţie şi cântă la pian! Şapte artişti pe scenă, 42 de costume, text şi muzică originale, o moarte a lebedei cum n-aţi mai văzut!
O producţie Made in Echappée, de la peruci la pantofi cu toc!
Veniţi să ne bucurăm de acest moment, haideţi să-l cunoaşteţi pe marele Cabarhino şi să întâlniţi echipa teatrului Echappée.

 

Sâmbătă, 25 mai

Tapis, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec”

Tapis, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec”. Un spectacol realizat după „Zgomote/Sunete”, „Pisici măscărici, volumul unul”, „Pisici măscărici, volumul doi” „Fluture” şi „Covorul”. Un spectacol dedicat publicului foarte tânăr... Un spectacol despre relaţiile/conexiunile dintre texturi, muzică şi corp. Pentru că cercetările privind dezvoltarea psihomotorie a copilului descoperă noi „teritorii”, cunoaşterea mişcărilor specifice dansului trebuie să devină indispensabilă. De data aceasta, Claudine nu va fi singură pe scenă: Hervé Le Goff, pianist celebru, o acompaniază în această nouă producţie. Mişcări de dans şi muzică live... o asociere pe care Claudine Orvaine o visează de mult.

 

„Crina şi păpuşile vorbitoare”, la Iulius Mall

Crina şi păpuşile vorbitoare, la Iulius Mall, de la ora 19:00. „Crina şi păpuşile vorbitoare” – spectacol de ventrilocie realizat de renumita artistă Crina Zvobodă.

Un spectacol dedicat întregii familii; atât părinţii cât şi copiii vor avea parte de o experienţă diferită şi specială. Ventrilocia este cel mai nou gen de divertisment de la noi din ţară.
Participarea Crinei în ediţia a treia a emisiunii Românii au talent a fost rampa de lansare către o carieră de succes, în care artista şi ,,bunica” ei haioasă sunt personajele principale ale unor show-uri excepţionale, care stârnesc râsete pe bandă rulantă şi ropote de aplauze. Un spectacol 100% interactiv, inedit şi plin de umor!

 

Duminică, 26 mai

”Visul unei nopţi de vară”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

”Visul unei nopţi de vară”, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19:00. Visul unei nopţi de vară este o comedie romantică a dramaturgului englez William Shakespeare. Acţiunea prezintă aventurile a patru iubiţi din Atena şi ale unui grup de meşteri, aflaţi într-o pădure luminată, feeric de lună şi relaţiile care se creează între personajele umane şi spiriduşii care locuiesc în pădure. Regia: Muriel Manea – Jakab, Autor: William Shakespeare, Scenografia (decor, costume): Eliza Labancz, Light Design: Lucian Moga.

 

Luni, 27 mai

Piesa „Mincinosul”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

Piesa „Mincinosul”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 19:00. „Piesa lui Goldoni este o capodoperă a genului: scene de antologie, intrigă condusă cu abilitate, comic,debordant… Dragoste, poezie, dramă, toate într-o piesă! Cât de actuală este ea? Lelio (personajul principal) spune: <Nici cel mai mare gazetar din Europa n-ar fi putut să născocească o poveste atât de bine ticluită.> Au trecut aproape trei sute de ani de la scrierea acestei piese şi parcă tot acolo suntem: minciunile sunt numite în piesă flori de spirit. Noi le numim fake news. Avem dreptul să-l facem pe cel de lângă noi să sufere doar în numele interesului personal? Cât de nocivă e minciuna? Câtă comedie şi dramă poate naşte ea? Sunt întrebări pe care noi vrem doar să le punem, iar fiecare îşi va da răspunsul lui. Carnavalul vieţii învârte de mii de ani aceeaşi strâmbă roată.” (Vasile Nedelcu, regizor).

 

Marţi, 28 mai

Spectacolul „Burododo”, la USV

Spectacolul „Burododo”, la USV -  Auditorium Joseph Schmidt, de la ora 17:00. Fotocopia care alunecă, telefonul care te trezeşte, întâlnirea care te adoarme, ecranul care te hipnotizează şi toaletele sunt ocupate. Rămâne aparatul de cafea... Nu funcţionează! Ce zi proastă. Dedicat tuturor celor pentru care Munca nu e aidoma cu Sănătatea şi realizat de trei oameni care-şi fac de lucru în jurul unei mese cu instrumente bizare. Aţi spune că e ciudat, nu? Sunt mulţi ani de când acest trio, despre care se spune că este "cel mai influent de pe scena poetică franceză", descompune textele, pentru a le cerne si a le recompune în stilul lui original. Dar care este povestea acestui domn Delagare?

 

Piesa „Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre”, la Teatrul „Matei Vişniec”

Piesa „Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre”, la Teatrul „Matei Vişniec”, de la ora 19:00. Piesa „Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre” a fost scrisă de Matei Vişniec la începutul anului 2009, în Franţa, la cererea actorului şi regizorului Mustapha Aouar, director al companiei Gare Au Théâtre din Ivry-sur-Seine, cu ocazia centenarului naşterii lui Eugène Ionesco. Îi oferă astfel dramaturgului ocazia de a-l omagia pe marele său predecesor, aducând în faţa publicului celebrul personaj absent al literaturii absurdului, Cântăreaţa cheală.

 

Miercuri, 29 mai

Spectacolul „Ţîba”, la USV – Auditorium „Joseph Schmidt”

Spectacolul „Ţîba”, la USV – Auditorium „Joseph Schmidt”, de la ora 17:00. Spectacolul este un discurs ironic şi autoironic despre teatru şi metehnele sale, descrie experienţa de lucru pentru un spectacol şi dezvăluie din culisele relaţiei dintre un regizor şi actori.

Ca în orice comedie, lucrurile degenerează, spre deliciul publicului; în cazul nostru, disfuncţionalităţile prezentate îşi propun să şi chestioneze diferitele feluri de a "face teatru".
„Ţîba”, foarte puţin după câteva „şcene” de William Shakespeare, este o comedie care sfârşeşte serios, finalul fiind dedicat fericiţilor şi sărmanilor îndrăgostiţi.

 

„Scripcarul pe acoperiş”, la Teatrul „Matei Vişniec”

„Scripcarul pe acoperiş”, la Teatrul „Matei Vişniec”, de la ora 19:00. Scripcarul pe acoperiş este un spectacol fără vârstă, un muzical clasic, care a fost jucat pe Broadway din 1964, rămânând unul dintre cele mai longevive spectacole pe această scenă (în prezent este al 16-lea cel mai jucat spectacol de Broadway din istorie, şi primul muzical care a depăşit 3.000 de reprezentaţii). Ecranizarea „Scripcarului pe acoperiş” a contribuit la popularitatea acestuia, care a devenit astăzi un reper cultural nu numai pentru comunitatea evreiască, ci pentru întreaga lume prin mesajul său umanitar universal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Unde fugim de-acasă...5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei