Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 118 (7119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanțare

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a anunțat investiții de 52,7 milioane de lei pentru acest an, în județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a declarat, ieri, într-o conferință de presă la sediul PSD, că în județul Suceava ministerul pe care îl conduce are programate investiții în valoare de 52,7 milioane de lei. Din această sumă, 23,7 milioane de lei sunt alocate pentru realizarea a 3,3 km de dig, 2,2 km de drenaje de albie și 1,5 km decolmatare canal. Pentru fondul forestier sunt prevăzute lucrări de regenerare a pădurii și investiții în drumuri forestiere.

Ministrul Deneș a arătat că vor fi realizate regularizări de maluri ale râului Moldova, la Drăgușeni, dar și pe râul Bistrița, atât în județul Suceava, cât și în județul Neamț. Totodată, vor fi efectuate intervenții în așa-numitele puncte critice de pe pârâul Săcuța, la Boroaia, pe Râșca, la Bogdănești – Boicu și pe pârâul Humor, la Gura Humorului.

Potrivit lui Deneș, județul Suceava va fi beneficiarul unui „megaproiect cu fonduri europene”, de management la inundații, care înseamnă lucrări pe întregul bazin hidrografic al râului Suceava. Pentru acest an sunt prevăzute a se realiza studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și semnarea contractului de finanțare.

Tot ieri, Ioan Deneș a anunțat continuarea investițiilor în platforme de colectare și depozitare a gunoiului de grajd, finanțate dintr-un împrumut de la Banca Mondială. În județ au fost construite deja 8 astfel de platforme și vor mai fi realizate încă trei, la Dumbrăveni – 1,8 milioane de lei, Voitinel – 1,7 milioane de lei și Horodnic de Sus – 1,6 milioane de lei. Întrebat ce efective de animale sunt în aceste localități în care se vor construi cele trei platforme, ministrul a răspuns că acestea sunt realizate de minister la solicitarea primăriilor, care ulterior le și preiau în administrare și trebuie să se asigure că sunt folosite. Scopul este de protejare de poluarea cu nitriți și nitrați a rețelei subterane de apă.

Ministrul Ioan Deneș s-a aflat, ieri, în județul Suceava pentru a participa la întâlnirea Comitetului Comun de Management al sitului Patrimoniului Mondial Natural UNESCO 2019 ”Păduri străvechi și seculare de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei”. În cadrul vizitei de lucru s-a întâlnit și cu

studenții de la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” pentru a le prezenta „oportunitățile unei cariere în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva”  și a inspectat două investiții ale companiei Apele Române, la barajul de la Mihoveni și în comuna Drăgușeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a anunțat investiții de 52,7 milioane de lei pentru acest an, în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a anunțat investiții de 52,7 milioane de lei pentru acest an, în județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei