Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 118 (7119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va oferi fermierilor cel mult 1.000 lei lunar pentru fiecare tânăr angajat

Joi, 23 Mai 2019 (16:13:19)

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că Guvernul aprobă un act normativ de sprijin financiar ca fermierii care angajează tineri să primească maximum 1.000 de lei lunar pentru fiecare angajat. În cazul angajaților cu studii medii fermierii vor primi 750 de lei,iar pentru cei fără studii 500 lei, informează Mediafax.

"Aprobăm un act normativ prin care sprijinim fermierii care creează locuri de muncă și angajează tineri, acoperind o parte importantă din cheltuielile cu forța de muncă. Astfel cei care angajează cel puțin doi tineri cu studii superioare de specialitate vor primi pentru fiecare angajat 1.000 de lei lunar. Sprijinul este de 750 de lei pentru fiecare angajat cu studii medii de specialitate sau absolvenți ai unor cursuri de formare profesională, iar pentru persoanele fără studii ajutorul din partea statului este de 500 de lei pentru fiecare persoană. Sumele necesare pentru acest ajutor așteptat de tinerii fermieri sunt deja asigurate în buget, prin urmare această măsură va produce efecte în scurt timp", a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Executiv.

Aceasta a spus că, miercuri, aproximativ 107 milioane euro au intrat în contul României pentru fermieri și pentru satul românesc.

"Această sumă se adaugă la cea primită în luna februarie respectiv circa 298 milioane euro pentru derularea proiectelor din zonele rurale", a mai spus prim-ministrul Dăncilă.

Potrivit șefului din Executiv, sunt în derulare, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, 26.500 de proiecte de investiții în agricultură și dezvoltare rurală.

"Valoarea totală a fondurilor europene pe care România le-a primit în 2019 pentru agricultură și dezvoltare rulară se ridică la peste 2 miliarde euro, plăți directe și investiții. Preocuparea constantă a Ministerului Agriculturii pentru accesarea fondurilor europene a determinat o absorbție de peste 8 miliarde de euro, bani ce au intrat în conturile fermierilor români în perioada 2017-2019 prin eforturilor susținute ale ministrului Daea și ale colegilor de la APIA și AFIR", a mai declarat Viorica Dăncilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va oferi fermierilor cel mult 1.000 lei lunar pentru fiecare tânăr angajat.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va oferi fermierilor cel mult 1.000 lei lunar pentru fiecare tânăr angajat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei