Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 118 (7119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiect Erasmus

Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Cajvana, într-un schimb de experienţă în Turcia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Cajvana au participat recent la un schimb de experienţă în Turcia. Cinci elevi şi doi profesori de la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana au mers luna trecută la o întâlnire transnaţională desfăşurată în Turcia, în cadrul unui proiect Erasmus+ ka2 „Okulumda kültürümle varim”.

Pro­iectul constă în realizarea unui schimb de expe­rienţă între profesori şi elevi din patru şcoli partenere, din patru ţări: şcoala coordonatoare - Ismail Sefa Ozler, Adana, Turcia; Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare’’ Cajvana, România; General Secondary School „Nikolay Katranov’’ Svishtov, Bulgaria; Ics Giovanni XXIII Premana Premana, Italia. Extins pe o perioadă de doi ani, 2018-2020, proiectul promovează rolul educaţiei non-formale în completarea curriculumului şcolar, influenţa ei ca învăţare plăcută şi motivantă în educarea şi dezvoltarea personalităţii elevilor, realizând o punte între cunoştinţele predate şi punerea lor în practică.

 

Program

În luna aprilie, a avut loc a doua întâlnire la Adana, în Turcia, unde au participat câte cinci elevi şi două cadre didactice însoţitoare. Reprezentantele Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana, prof. Dîrţu Violeta, coordonatoarea proiectului „Okulumda kültürümle varim”, profesoara Focşa Liliana şi cele cinci eleve au fost musafirii şcolii Ismail Sefa Ozler, Adana, Turcia. „În scurta lor şedere, grupul din Cajvana a fost impresionat de oraşul subteran Kaymakli, Valea călugărilor (sau Paşabag), Hattusa Handmade Ceramics, Ozler Onix Factory. Vizitarea ţării partenere le-a oferit elevelor din Cajvana prilejul de a se familiariza cu alte contexte sociale şi de a dezvolta atitudini pozitive, bazate pe respect şi toleranţă, faţă de cultura turcă, promovându-le prin diferite activităţi şi pe ale lor, dând naştere astfel sentimentului de apartenenţă la o şcoală europeană”, a declarat prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana. În luna februarie a anului 2020, liceul din Cajvana va găzdui delegaţiile celorlalte ţări partenere în proiectul Erasmus.

 

Obiectivele proiectului

Obiectivele principale ale proiectului sunt: prevenirea şi reducerea abandonului şcolar şi eliminarea sentimentului de excludere a elevilor cu risc timpuriu de părăsire a şcolii prin participare la activităţile din cadrul proiectului; crearea unui mediu şcolar deschis încrederii şi interacţiunii culturale; îmbunătăţirea aptitudinilor participanţilor de a se adapta la diferite activităţi de învăţare/predare/evaluare precum şi la cele interculturale; stabilirea unor relaţii profesionale şi dialoguri interculturale între participanţi, promovarea dialogului intercultural.

Scopul principal al proiectului este de a crea un cadru de predare/învăţare natural, intercultural, non-formal, în care elevii să găsească mijloacele potrivite pentru a colabora unul cu celălalt, a discuta şi clarifica problemele, a explica, încurajându-se şi sprijinindu-se reciproc, pentru a-şi stimula capacitatea de a gândi creativ. Pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului, elevii selectaţi participă la diversele activităţi, desfăşurate atât la liceul sucevean, cât şi în şcolile partenere: decembrie 2018, Italia, întâlnirea transnaţională; aprilie 2019, Turcia - întâlnire transnaţională cu cinci elevi şi doi profesori însoţitori; noiembrie 2019, Bulgaria - întâlnire transnaţională cu cinci elevi şi  doi profesori însoţitori; februarie 2020, România, întâlnire transnaţională cu cinci elevi şi doi profesori însoţitori; mai 2020, Bulgaria, întâlnire transnaţională cu trei profesori din fiecare ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Cajvana, într-un schimb de experienţă în Turcia.
 Vizualizări articol: 1493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Cajvana, într-un schimb de experienţă în Turcia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei