Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 118 (7119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amânare

Fiecare zi cu ploaie înseamnă prelungirea termenului de finalizare a reparaţiilor la podul peste râul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremea capricioasă întârzie lucrările de reparaţii la podul peste râul Suceava, asta pe lângă ritmul de lucru, nu foarte alert, al echipelor de muncitori. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că la pod „se lucrează ca la noi, la români”. „Sunt multe reproşuri, unele reale, unele exagerate, dar din păcate nu prea avem soluţii”. „Vrem însă să facem o lucrare de calitate, chiar cu riscul de a mai întârzia. Termenul dat de firma care execută lucrările este în condiţii de vreme bună, de căldură şi să fie uscat. Orice zi în care plouă se adaugă la termenul stabilit”, a declarat Lungu.

Acesta a oferit şi câteva informaţii tehnice despre lucrări: ieri s-a realizat hidroizolaţia, astăzi şi mâine se vor turna straturile de asfalt, stratul de bază – binderul şi stratul de uzură, iar de sâmbătă vor începe lucrările la rosturile de dilatare, cu care se va finaliza prima parte a lucrării. Primarul a arătat că, în ciuda disconfortului creat, reparaţiile erau absolut necesare deoarece, „dacă nu se repara podul, exista riscul ca în toamnă să fie închis de tot”.

Totodată, Ion Lungu a afirmat că aglomeraţia din ultimele două săptămâni în zona comercială a municipiului reşedinţă de judeţ demonstrează, o dată în plus, nu doar că noul pod este necesar, ci că mai trebuie încă patru, cinci poduri peste râul Suceava, „chiar dacă oraşul nu este o metropolă”.

În ceea ce priveşte noul pod, lucrările merg bine, potrivit primarului. Odată cu finalizarea acestuia, va exista o rută alternativă de circulaţie pentru Calea Unirii. S-a turnat fundaţia la prima culee şi se lucrează la cea de a doua pilă.

Podul va avea o lungime de 104,4 m carosabil, o lăţime totală de 11,20 m şi câte 1,5 metri trotuare.

Lucrarea este realizată de o asociere de firme - SC Cornell’s Floor SRL Botoşani, SC Comir SRL Botoşani şi SC Aria Construct SRL Alba Iulia, cu termen 24 de luni de la semnarea contractului, care a avut loc în decembrie 2018.

Investiţia este finanţată aproape în totalitate din creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în urmă cu doi ani, din care pentru această lucrare au fost alocate peste 5 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiecare zi cu ploaie înseamnă prelungirea termenului de finalizare a reparaţiilor la podul peste râul Suceava.
 Vizualizări articol: 2582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Fiecare zi cu ploaie înseamnă prelungirea termenului de finalizare a reparaţiilor la podul peste râul Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei