Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 112 (7113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din fondurile de mediu

Alte opt stații de încărcare pentru mașini electrice vor fi făcute în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orașul cu cea mai mare rețea de stații de încărcare a vehiculelor electrice din țară, Suceava, urmează să beneficieze de încă 8, amplasate în șase locații, în baza unui proiect finanțat 90% de la Administrația Fondurilor pentru Mediu.

„Am depus marți, la Administrația Fondurilor de Mediu, un proiect pentru realizarea a 8 stații de încărcare pentru mașini electrice, în valoare de 1,882 milioane lei, din care 10% sunt costurile Primăriei Suceava, iar 90% bani de la Guvern.

Una dintre stații va fi amplasată în spatele magazinului Bucovina, una în zona Teatrului <Matei Vișniec>, două în zona Universității, una în parcarea de pe Gheorghe Doja, una pe strada Alexandru cel Bun, iar alte două la Hotel Bucovina”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Principala problemă cu care se confruntă municipalitatea în stabilirea locațiilor pentru astfel de stații de încărcare a autovehiculelor electrice este nevoia de putere foarte mare instalată în zona respectivă, furnizorul de electricitate, E.ON, trebuind să aibă transformatoarele corespunzătoare acolo.

„Intenția noastră este să ajungem cu astfel de stații de încărcare în toate cartierele municipiului, dar acolo unde nu există infrastructura necesară, costurile de realizare sunt mult mai mari. Oricum ar fi, sunt bine-venite toate aceste stații, iar odată cu venirea autobuzelor electrice, este bine să avem astfel cât mai multe asemenea facilități”, a precizat edilul sucevean.

În cadrul proiectului se vor achiziționa stații de reîncărcare formate din minimum 2 puncte de reîncărcare, alimentate de același punct de livrare din rețeaua publică de distribuție, din care 1 punct  de reîncărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere > 50 kw și 1 punct de  reîncărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere > 22 kw a vehiculelor electrice. Stația de reîncărcare va permite încărcarea simultană la puterile declarate. Pentru fiecare stație de reîncărcare se va asigura un minim de locuri de parcare, cel puțin egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor solicitate, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice și se va asigura accesul permanent și nediscriminatoriu al publicului la stațiile de reîncărcare instalate prin proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte opt stații de încărcare pentru mașini electrice vor fi făcute în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte opt stații de încărcare pentru mașini electrice vor fi făcute în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei