Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 106 (7107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 9 – 15 mai

Salonul Internaţional de carte ”Alma Mater Librorum”, de la Universitatea Suceava (9-10 mai)

În perioada 9-10 mai, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va avea loc cea de a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum”. Dedicat atât publicului universitar, cât şi întregii comunităţi sucevene, Salonul de carte al USV îşi deschide larg porţile joi, 9 mai, de la ora 9:30, în Holul Central din Corpul A. 27 de edituri şi case editoriale de prestigiu, autori din Germania, România, Senegal, Serbia şi Ucraina şi-au anunţat participarea. Programul complet la  http://www.biblioteca.usv.ro/documente/2018/Program%20Salon%202019.pdf.

 

Târg de produse handmade, la Shopping City Suceava

Sucevenii care apreciază obiectele lucrate cu iscusinţă şi inspiraţie de maeştrii lucrului manual sunt invitaţi la Târgul de produse handmade, organizat la Shopping City Suceava. Expozanţii vă aşteaptă cu accesorii vestimentare pentru bebeluşi şi copii realizate din materiale diverse: tull, catifea, baticuri cusute sau produse tricotate din fire de calitate: căciuliţe, botoşei, bluziţe. În funcţie de preferinţele clienţilor, se pot realiza diferite ţinute personalizate pentru întreaga familie, iar dacă doriţi ca cel mic să aibă o vestimentaţie de botez deosebită şi unică, la Târgul de produse handmade puteţi alege dintr-o varietate de produse atractive care cu siguranţă vă vor cuceri. De asemenea, se pot achiziţiona clămiţe, broşe, coroniţe şi accesorii pentru mirese, toate lucrate manual şi pe placul clienţilor. Iubitorii portului tradiţional pot alege dintr-o varietate de fuste, ii, bundiţe, ciorapi şi costume populare, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. În plus, la târg veţi descoperi şi suveniruri din ceramică, lucrate manual, de la vaze, plăcuţe cu obiective turistice şi până la magneţi sau produse realizate în tehnica micromacrame. Reţetele bunicilor de săpun de casă au fost reinventate şi adaptate stilului de viaţă actual, aşa încât de la târg puteţi achiziţiona săpunuri pentru copilaşi, uleiuri de corp şi creme pentru pielea sensibilă a celor mici, dar şi produse pentru orice persoană care ţine la îngrijirea personală cu produse de calitate. Fie că sunteţi pasionaţi de obiectele lucrate manual sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul Târgului de produse handmade din incinta Shopping City Suceava.

 

Vineri, 10 mai

Spectacolul „Duelul magicienilor”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Vineri, 10 mai, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc spectacolul „Duelul magicienilor”. „Magicianul Mario”, magicianul „Trei de Treflă” şi magicianul Andrei Andronachi, cunoscuţi din emisiunile de divertisment, vă invită la cel mai complex spectacol de magie & divertisment din România, în care veţi lua parte la apariţii spectaculoase de porumbei şi iepuraşi - apariţii de asistente, numerele de prestidigitaţie şi iluzionism vor fi dintre cele mai bune şi nemaivăzute până în prezent. Efectele speciale şi iluziile de scenă vor face senzaţie atât printre copiii, cât şi adulţii ce vor asista la numere de apariţii şi dispariţii, zăpada care umple scena la comanda magicianului, evadări din sacul magic şi pentru prima dată când se prezintă numărul de levitaţie „cutia zburătoare”! Un spectacol interactiv pentru toate vârstele, cu umor, muzică şi dans. Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Preţ: 20 de lei copii, 30 de lei adulţi.

 

Vernisajul expoziţiei aniversare (75 de ani de activitate artistică), la Galeria ”POD” din incinta Muzeului Bucovinei

Administraţia de Stat Regională din Cernăuţi, Organizaţia Regională Cernăuţi a Uniunii Naţionale a Artiştilor Plastici din Ucraina, Filiala Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Muzeul Bucovinei – Suceava organizează vernisajul expoziţiei aniversare (75 de ani de activitate artistică), la Galeria ”POD” din incinta Muzeului Bucovinei, vineri, 10 mai, de la ora 16.00. Cei 34 de artişti se prezintă cu 68 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură din creaţia lor. Evenimentul artistic se va derula în perioada 10-31 mai şi se constituie ca o secvenţă din lunga colaborare profesională între artişti plastici profesionişti din Suceava şi Cernăuţi.



Sâmbătă, 11 mai

Ateliere creative şi modul de dezvoltare personală, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creaţie pentru copii. Cei mici sunt invitaţi să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne şi atractive. La atelierul de pe data de 11 mai cei mici au oportunitatea de a-şi pune în practică resursele creative la atelierul „Puşculiţa personalizată (realizare puşculiţă din pahare de carton)”. Totodată, în cadrul atelierului de sâmbătă, copiii sunt invitaţi la modulul de dezvoltare personală „Cum arată oamenii? Frumuseţea interioară a fiecăruia”, ce va avea loc între orele 13.00 şi 17.00. Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00 şi 17.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco, şi se adresează copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani. Structurate tematic, atelierele reuşesc de fiecare dată să menţină interesul celor mici, ajutându-i totodată să-şi dezvolte atenţia, creativitatea şi abilităţile practice. Intrare liberă! La fiecare atelier pot participa maximum 25 de copii, iar înscrierile se fac, săptămânal, la nr. de telefon 0745 403 220.

 

Carnavalul primăverii, ediţia a III-a, la Shopping City Suceava

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” Suceava şi Asociaţia ”Plai Străbun”, în parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava, Direcţia generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Shopping City Suceava organizează, pe 11 mai, „Carnavalul Primăverii”, ediţia a III-a, începând cu ora 11:00, la Shopping City Suceava. În program, copiii vor prezenta următoarele momente artistice: cântece de primăvară, colinde pascale, 1 dans/poezie, desen – făcute de copiii instituţionalizaţi. Elevii participanţi vor fi stimulaţi cu cadouri şi premii asigurate de organizatorii acestui eveniment.

 

Miercuri, 15 mai

Festivalul Naţional de Folclor „Pe obcina neamului”, ediţia a II-a

Ediţia a II-a a Festivalului Naţional de Folclor "Pe obcina neamului" aduce la Suceava regiuni etno-folclorice importante ale României, prin ansamblurile sau prin oamenii de cultură invitaţi.

Evenimentul este organizat de Ansamblul Studenţesc Arcanul USV al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 15 mai, de la ora 18.00.

Pe scenă vor urca ansamblurile „Cununiţa” al Universităţii din Arad, „Dor Transilvan” de la Cluj-Napoca, „Mugurelul” al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, „Arcanul USV” (coregraf Ioan Ilie Nemţoi).
Invitatul special al evenimentului este Viorica Macovei. Informaţii şi bilete la ccs-sv.ro, 0752 092 606 şi la Casa de Cultură a Studenţilor Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei