Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 106 (7107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repercusiuni grave

Poliţistul rănit în Loganul de serviciu a revenit la muncă după patru luni de recuperare, cu grad de incapacitate de 30%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr agent de poliţie, în vârstă de 22 de ani, a trecut prin momente foarte grele în ultimele luni, după ce a fost rănit grav într-un accident rutier în timp ce era de serviciu şi se deplasa cu o maşină Dacia Logan a Poliţiei oraşului Vicovu de Sus. La finele anului trecut, Loganul de serviciu a fost lovit în plin de un Mercedes. Poliţistul a fost rănit grav, în timp ce ocupanţii Mercedesului care a intrat în Loganul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus nu au păţit nimic.

Iustin Burlă a avut 120 de zile de concediu medical, are certificat medico-legal care atestă că a suferit leziuni care necesită peste 90 de zile de îngrijiri medicale, revenind recent la muncă, dar încadrat cu grad de incapacitate de muncă de 30%. Asta pentru că nu îşi poate încă folosi normal piciorul la care a avut două fracturi, având rotula spartă şi necesitând refacerea totală a acesteia, o operaţie delicată la care a fost supus la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi.

Este un exemplu din judeţul nostru care întăreşte alte cazuri recente de poliţişti revoltaţi după ce au fost răniţi grav în Dacii Logan fără elemente de siguranţă, maşini care nu sunt sub nici o formă pentru acţiuni de urmărire în trafic delicate, cu risc ridicat.

 

Lovit în plin de maşina intrată pe contrasens

După cum am mai relatat în cotidianul nostru, în noaptea de 26 spre 27 decembrie 2018, în jurul orei 23.00, când poliţiştii de la Vicovu de Sus era angrenaţi în acţiunea de prindere a unui şofer care accidentase mortal o femeie şi fugise, a mai avut loc un accident grav.

O tânără în vârstă de 23 de ani, din comuna Vicovu de Jos, în timp ce conducea un autoturism Mercedes E Class pe direcţia dinspre Vicovu de Jos spre Straja, a pătruns cu maşina pe contrasens. Aici a acroşat mai întâi un VW Passat, condus de o femeie în vârstă de 36 de ani, din Vicovu de Sus, după care Mercedesul a intrat violent în maşina de poliţie condusă de Iustin Burlă, în vârstă de 22 de ani, din Putna, agent în cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus. Acesta aproape că oprise înainte de impact, iar Loganul condus de el a fost proiectat în afara carosabilului.

Impactul a fost foarte violent, iar Dacia Logan grav avariată. Practic, maşina de poliţie a fost pe jumătate distrusă. Volanul a intrat cu totul în bord, iar airbagurile au explodat.

Poliţistul a rămas încarcerat în maşină, fiind extras de pompierii militari.

 

Achiziţie masivă a Poliţiei Române de Dacii Logan cu motoare de 0,9 şi dotări minime

În cadrul programului de înnoire al parcului auto al Poliţiei Române aferent anului 2018, Ministerul Afacerilor Interne a alocat 2.000 de maşini Dacia Logan pentru structurile de poliţie. La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava au fost alocate în jur de 30 de astfel de maşini noi. Cele mai multe sunt Dacii Logan cu motoare de capacitate de 0,9 şi dotări minime de siguranţă.

Comisarul de poliţie Marius Ciotău, şeful Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP), organizaţia Suceava, a subliniat lipsa totală de siguranţă pe care o oferă aceste maşini pentru munca de poliţie. Cu aceste Dacii Logan poliţiştii sunt angrenaţi adesea în urmăriri după şoferi fugari, la care nu au cum face faţă. În plus, în caz de accident, sunt expuşi la risc foarte mare de vătămare corporală gravă şi deces.

Din acest material nu trebuie să se înţeleagă că facem o antireclamă maşinilor Dacia Logan, însă trebuie subliniat că o maşină de poliţie trebuie să fie la un standard mai ridicat, dacă se ridică pretenţii de performanţă. Până şi poliţiştii din Regiunea Cernăuţi lucrează doar cu maşini Toyota şi Mitsubishi. Din păcate, achiziţiile masive de Dacii Logan sunt deja făcute.

Poliţiştii cer ca măcar o parte din maşini, cele care sunt folosite de structurile rutiere şi de ordine publică, să fie mai performante şi mai sigure.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul rănit în Loganul de serviciu a revenit la muncă după patru luni de recuperare, cu grad de incapacitate de 30%.
 Vizualizări articol: 2901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţistul rănit în Loganul de serviciu a revenit la muncă după patru luni de recuperare, cu grad de incapacitate de 30%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei