Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 99 (7100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Monitorizare

Asociaţia Pro Infrastructură susţine că centura Sucevei ar putea fi gata în vară, cu o mobilizare serioasă a constructorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Pro Infrastructură a monitorizat lucrările de construcţie a şoselei de centură a municipiului Suceava, considerând că investiţia poate fi finalizată în această vară cu o mobilizare serioasă din partea constructorului. Reprezentanţii acestei asociaţii au transmis că marţi, 23 aprilie 2019, au vizitat cei 12,4 kilometri ai variantei de ocolire a Sucevei, amintind că investiţia a început încă din anul 2008. „De atunci au trecut 11 ani şi două rezilieri. În 9 martie 2018 s-a lansat a treia licitaţie, contractul fiind semnat în 24 august 2018, cu Autotehnorom, pentru suma de 61,2 milioane lei fără TVA”, se arată într-o informare transmisă de Asociaţia Pro Infrastructură, în care se aminteşte că termenul de finalizare, pe hârtie, este de nouă luni de la ordinul de începere a lucrărilor, dat pe 25 septembrie 2018.

Specialiştii acestei asociaţii consideră că ultimele zone întârziate sunt la cele două capete ale centurii, respectiv la intersecţiile cu DN 17 şi DN 2. „În plus, se mai lucrează la un zid de sprijin, la parapetele de pe viaducte şi la sistemele de scurgere a apei. Conform declaraţiei constructorului din urmă cu două săptămâni, până acum a executat 12% din lucrările rămase după rezilierile precedente, stadiul fizic per total fiind de aproape 90%”, a transmis Asociaţia Pro Infrastructură. Reprezentanţii asociaţiei consideră că şantierul centurii Sucevei ar putea fi gata în această vară, însă cu o mobilizare serioasă. „Cu toate acestea, ritmul actual nesatisfăcător împinge inaugurarea spre sfârşitul acestui an. Cauza principală? Cele 10 facturi neplătite de CNAIR, totalizând aproape 15 milioane de lei, de pe contractele derulate cu Autotehnorom, cum ar fi modernizarea unor sectoare din DN 18. Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutieresă achite de urgenţă restanţele financiare, astfel încât să putem circula pe toată centura Sucevei cel mai târziu în toamnă”, au transmis cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Aşa cum singuri declară, Asociaţia Pro Infrastructură (API) este cea mai importantă organizaţie nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport, infrastructură rutieră, feroviară, metrou şi aviaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Pro Infrastructură susţine că centura Sucevei ar putea fi gata în vară, cu o mobilizare serioasă a constructorului.
 Vizualizări articol: 3428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Asociaţia Pro Infrastructură susţine că centura Sucevei ar putea fi gata în vară, cu o mobilizare serioasă a constructorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei