Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 99 (7100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spectacolul de Paşte de la Muzeul Satului Bucovinean a atras numeroşi suceveni şi turişti

Luni, 29 Aprilie 2019 (12:48:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacolul de Paşte de la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava a atras numeroşi suceveni şi turişti, veniţi special să vadă spectacolele de toacă şi clopote, dar şi concertul susţinut de maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică. Manifestările din prima zi de Paşte de la Muzeul Satului au fost organizate de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina. Sucevenii şi turiştii au putut să cadă tradiţiile autentice de Paşte din Bucovina. Astfel, la biserica de lemn din Muzeul Satului au fost organizate mai multe momente, începând cu plecarea gospodarilor cu coşurile spre biserică, sfinţirea coşurilor, dar şi cântece bisericeşti şi de toacă. Alături de gospodarii îmbrăcaţi în costume populare a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta, alături de gospodarii din Mănăstirea Humorului şi de primarul acestei comune, Constantin Moldovan, s-au întrecut într-un concurs de ciocnit ouă roşii, o tradiţie în prima zi de paşte. De la biserica de lemn, gospodarii s-au îndreptat către scena din Muzeul Satului, acolo unde au fost organizate spectacole susţinute de corurile de bărbaţi din Bosanci şi Salcea, dar şi demonstraţii de bătut toaca. Cel mai aşteptat moment a fost concertul de toacă susţinut de maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică. Aplaudat în picioare de publicul prezent. Ovidiu Lipan Ţăndărică a încântat publicul prezent cu un spectacol extraordinar susţinut la toacele montate într-o formă de cub, o operă de artă a artiştilor suceveni Marian şi Victoria Zidaru. Ovidiu Lipan Ţăndărică a ţinut să precizeze că spectacolul prezentat a încântat, în decursul timpului, publicul din aproape toată Europa. Maestrul a mai urcat o dată pe scenă alături de formaţia Zece Prăjini.

De precizat că în timpul evenimentelor de la Muzeul Satului Bucovinean, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a împărţit ouă roşii copiilor, dar şi tuturor celor care au vrut să participe la un concurs de ciocnit ouă roşii. La evenimentele din prima zi de Paşte a fost prezent şi primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedintele CJ Suceava, Gheorghe Niţă, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, dar şi directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolul de Paşte de la Muzeul Satului Bucovinean a atras numeroşi suceveni şi turişti.
 Vizualizări articol: 2031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacolul de Paşte de la Muzeul Satului Bucovinean a atras numeroşi suceveni şi turişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei