Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 99 (7100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri ferme

Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor, după ce a încălcat un ordin de protecţie la doar o oră de la emiterea lui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 33 de ani din comuna Frătăuţii Noi a fost încătușat și a ajuns în arestul poliţiei, după ce a încălcat un ordin protecţie emis pe numele său de către Judecătoria Rădăuţi. După expirarea celor 24 de ore de detenţie, bărbatul este cercetat în continuare sub control judiciar.

Incidentul pentru care este acuzat Vasile Grumeza, de 33 de ani, s-a petrecut în curtea tatălui său, din Frătăuţii Noi, joi seara, în jurul orei 18.30. Poliţiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gălănești au fost sesizaţi telefonic de un bărbat despre faptul că fiul său, Vasile Grumeza, în vârstă de 33 ani, care are același domiciliu, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecţie emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuţi la data de 25 aprilie 2019. Vasile Grumeza a pătruns fără drept în curtea casei tatălui său și a surorii sale,  a luat legătura fără drept cu cele două persoane care se aflau în curtea imobilului, le-a ameninţat cu moartea și le-a adresat injurii.

În momentul deplasării la faţa locului, poliţiștii au constatat faptul că Vasile Grumeza se afla în curtea casei, având un comportament extrem de agresiv, la numai o oră de la emiterea ordinului de protecţie pe numele său. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că Judecătoria Rădăuţi, prin Sentinţa Civilă nr. 891 din 25 aprilie 2019, a emis ordin de resttricţie împotriva lui Vasile Grumeza, prin care s-a stabilit evacuarea temporară a acestuia din locuinţa reclamanţilor, obligând pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 50 metri faţă de reclamanţi, tatăl și sora acestuia. În același ordin erau prevăzute și interzicerea oricărui contact din partea pârâtului, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanţii pentru o perioadă de 6 luni, începând de la data emiterii sale. Conţinutul ordinului de protecţie îi fusese adus la cunoștinţă lui Vasile Grumeza în ziua de 25 aprilie, în intervalul 16.00 – 16.40, iar la un interval de nici două ore, acesta a încălcat dispoziţiile instanţei.

 

Bărbatul este cunoscut ca fiind un personaj foarte violent și cu un cazier bogat

Vasile Grumeza este cunoscut de poliţiști ca fiind o persoană violentă, cu antecedente penale, comiţând de-a lungul timpului mai multe fapte cu violenţă și furturi. El fusese eliberat din penitenciar la data de 10 aprilie, după executarea unei pedepse de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea unor infracţiuni de furt.

Din cauza comportamentului extrem de violent și a opoziţiei acestuia de a părăsi curtea casei tatălui său, poliţiștii l-au încătușat forţat pe individ şi l-au condus apoi  la sediul poliţiei. Pe drum el a avut un comportament agresiv, atât verbal, cât și fizic, motiv pentru care poliţiștii au solicitat intervenţia unei grupe de poliţiști din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Suceava.

În urma probelor administrate, procurorii au decis continuarea urmăririi penale faţă de suspectul Vasile Grumeza, iar prin ordonanţa emisă de către organul de cercetare penală, a fost dispusă măsura reţinerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore,  pentru comiterea infracţiunilor de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie”,  „violare de domiciliu” și ”ameninţare”. Cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Suceava, Vasile Grumeza a fost introdus în arestul IPJ Suceava, procurorii luând vineri decizia cercetării în continuare a acestuia sub control judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor, după ce a încălcat un ordin de protecţie la doar o oră de la emiterea lui.
 Vizualizări articol: 2923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor, după ce a încălcat un ordin de protecţie la doar o oră de la emiterea lui5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei