Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 88 (7089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

ITM Suceava a început o amplă campanie de prevenire a riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a început o amplă campanie de prevenire a riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor, care se va derula în perioada aprilie 2019 – decembrie 2020. Potrivit şefului ITM Suceava, Romeo Butnariu, acţiunea este motivată de numărul de accidente de muncă înregistrat la nivelul ţării, precum şi de gravitatea acestora. „Aceştia sunt factorii determinanţi pentru a continua şi intensifica acţiunile de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi a modului în care angajatorii realizează, în şantierele temporare şi mobile, măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă”, a explicat Romeo Butnariu. El a arătat că grupul ţintă al acţiunii îl constituie angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor, privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime.

Romeo Butnariu a mai declarat că acţiunea ITM va avea loc în patru etape, prima dintre acestea desfăşurându-se până la sfârşitul lunii mai 2019 şi va consta în conştientizarea privind riscurile de cădere de la înălţime şi organizarea de dezbateri în cadrul ITM cu principalele firme din domeniul construcţiilor. A doua etapă, care se va desfăşura în lunile iunie-octombrie 2019, va consta în verificarea prin acţiuni de control la angajatori cu respectarea cerinţelor de securitate şi sănătate privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime a lucrătorilor. „În cadrul acţiunilor de control se vor intervieva lucrătorii care sunt identificaţi că desfăşoară lucrări la înălţime la data controlului sau care au în fişa postului atribuţii sau sarcini în care apar aceste riscuri”, a spus Butnariu.

El a mai spus că a treia etapă va cuprinde verificarea realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele-verbale de control încheiate în urma controalelor, în lunile noiembrie şi decembrie 2019, iar a patra etapă va cuprinde centralizarea rezultatelor campaniei şi verificarea rezultatelor obţinute. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava a început o amplă campanie de prevenire a riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ITM Suceava a început o amplă campanie de prevenire a riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei