Monitorul de Suceava Acţiune

ITM Suceava a început o amplă campanie de prevenire a riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor

Dan COMAN

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a început o amplă campanie de prevenire a riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor, care se va derula în perioada aprilie 2019 – decembrie 2020. Potrivit şefului ITM Suceava, Romeo Butnariu, acţiunea este motivată de numărul de accidente de muncă înregistrat la nivelul ţării, precum şi de gravitatea acestora. „Aceştia sunt factorii determinanţi pentru a continua şi intensifica acţiunile de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi a modului în care angajatorii realizează, în şantierele temporare şi mobile, măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă”, a explicat Romeo Butnariu. El a arătat că grupul ţintă al acţiunii îl constituie angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor, privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime.

Romeo Butnariu a mai declarat că acţiunea ITM va avea loc în patru etape, prima dintre acestea desfăşurându-se până la sfârşitul lunii mai 2019 şi va consta în conştientizarea privind riscurile de cădere de la înălţime şi organizarea de dezbateri în cadrul ITM cu principalele firme din domeniul construcţiilor. A doua etapă, care se va desfăşura în lunile iunie-octombrie 2019, va consta în verificarea prin acţiuni de control la angajatori cu respectarea cerinţelor de securitate şi sănătate privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime a lucrătorilor. „În cadrul acţiunilor de control se vor intervieva lucrătorii care sunt identificaţi că desfăşoară lucrări la înălţime la data controlului sau care au în fişa postului atribuţii sau sarcini în care apar aceste riscuri”, a spus Butnariu.

El a mai spus că a treia etapă va cuprinde verificarea realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele-verbale de control încheiate în urma controalelor, în lunile noiembrie şi decembrie 2019, iar a patra etapă va cuprinde centralizarea rezultatelor campaniei şi verificarea rezultatelor obţinute. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Aprilie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.