Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 87 (7088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Daniel Popescu atrage atenţia că proiectul privind legătura feroviară dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni trenează de prea mult timp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR de Diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, a susţinut o declaraţie politică în care a atras atenţia asupra întârzierilor în realizarea proiectului pentru legătura feroviară între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, proiect extrem de important pentru transportul din Bucureşti. În intervenţia sa, deputatul USR a susţinut necesitatea de a urgenta realizarea acestui proiect, având în vedere multiplele beneficii pe care le-ar oferi. Daniel Popescu a precizat că declaraţia sa politică despre această legătură feroviară face referire la un capitol din promisiunile neonorate încă de actuala guvernare, dar de a căror punere în practică depinde deplasarea zilnică a zeci de mii de oameni. În legătură cu acest subiect, parlamentarul USR a formulat şi o interpelare către actuala conducere a Ministerului Transporturilor, prin care solicita detalii despre stadiul implementării acestui proiect, conţinut deja în Master Planul General de Transport al României.

Daniel Popescu a explicat că proiectul presupune construirea unei porţiuni de cale ferată de circa trei kilometri, care să scurteze timpul de deplasare între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni la sub 18 minute cu trenul şi să faciliteze legătura cu alte puncte nodale de transport. Beneficiile realizării acestui tronson, evidenţiate şi de deputatul USR în intervenţia sa, ar fi multiple. El a spus că acest tronson ar aduce un plus de confort sutelor de mii de turişti care vizitează România şi care sunt obişnuiţi cu standarde înalte în materie de transport.

Deputatul Daniel Popescu a insistat asupra faptului că este inadmisibil ca un proiect atât de limitat în amploare, respectiv construcţia a trei kilometri de cale ferată, şi totuşi atât de important pentru transportul din Bucureşti, să treneze de atât de mult timp. Potrivit parlamentarului USR, modul în care se desfăşoară un proiect ca acesta arată grad 0 de responsabilitate şi profesionalism la nivel de implementare şi grad zero de voinţă politică la nivel de decizie.

În final, parlamentarul le-a transmis colegilor săi îndemnul de a impulsiona realizarea proiectelor promise în campaniile electorale şi în legătură cu care aceştia sunt datori faţă de electorat, construcţia legăturii feroviare dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni fiind unul dintre ele. Potrivit deputatului USR, este nevoie încă o dată de mai multă voinţă politică pentru înlăturarea barierelor birocratice şi de altă natură care fac imposibilă implementarea unor proiecte ce ar schimba în bine vieţile oamenilor. El a precizat că în cazul de faţă, porţiunea de cale ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni ar aduce beneficii directe şi imediate zecilor, poate sutelor de mii de călători, navetişti, turişti şi cetăţeni români care traversează Bucureştiul şi care merită să nu fie ignoraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Popescu atrage atenţia că proiectul privind legătura feroviară dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni trenează de prea mult timp.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Popescu atrage atenţia că proiectul privind legătura feroviară dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni trenează de prea mult timp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei