Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 87 (7088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Curăţenie în pădure

Acţiuni de igienizare a parcului Şipote, iniţiate de Direcţia Silvică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare spaţiu verde din zona centrală a Sucevei, parcul Şipote, una dintre destinaţiile preferate de suceveni pentru plimbări în natură, a intrat din nou în atenţia silvicultorilor suceveni, care, la fel ca în fiecare primăvară, se ocupă de igienizarea sa, după îndelungatul sezon rece.

„La acţiunea de ecologizare a pădurii-parc au participat ingineri silvici, pădurari, muncitori, dar şi voluntari, care au adunat deşeurile aruncate în sezonul rece, s-au ocupat de strângerea frunzelor şi crengilor uscate, inclusiv de curăţarea canalelor de scurgere a apelor. Din păcate, volumul deşeurilor aruncate în pădure s-a dovedit a fi foarte mare şi nu am reuşit să finalizăm între-o zi, dar vom reveni, astfel încât până la sărbătorile de Paşti să avem asigurată curăţenia necesară pentru ca oamenii dornici să iasă în natură să se poată bucura de frumuseţea acestui spaţiu verde”, a declarat şeful Ocolului Silvic Pătrăuţi, Stelian Chidoveţ.

Nici distrugerile provocate în parc, în special asupra băncilor şi coşurilor de gunoi, din motive greu de înţeles, nu lasă o impresie prea bună celor care merg să se bucure de o zi frumoasă în natură.

Refacerea acestora este problematică, în condiţiile în care acea zonă este încadrată drept pădure, încât nu pot fi făcute investiţii în astfel de amenajări.

Parcul Şipote aparţine în prezent de Direcţia Silvică Suceava, fiind încadrat ca pădure administrată de Ocolul Silvic Pătrăuţi, dar transferul unor suprafeţe de aproximativ 40 de hectare este solicitat de către Primăria Suceava, care vrea să amenajeze acolo o zonă de agrement.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni de igienizare a parcului Şipote, iniţiate de Direcţia Silvică Suceava.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiuni de igienizare a parcului Şipote, iniţiate de Direcţia Silvică Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei