Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 57 (7058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Gheorghe Flutur: Suceava a pierdut şapte ani din drumul spre dezvoltare din cauza guvernelor ostile ale PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Suceava a pierdut şapte ani din drumul spre dezvoltare din cauza „Guvernelor ostile ale PSD” care nu au finanţat proiecte mari de infrastructură în judeţ, dar şi în zona Moldovei. Afirmaţia a fost făcută de Gheorghe Flutur după vizita de lucru pe care ministrul Transporturilor a efectuat-o vineri pe şoselele de centură ale municipiilor Suceava şi Rădăuţi. Flutur şi-a exprimat speranţa că „gesturile disperate” ale celor din judeţul Suceava pentru a atrage atenţia asupra lipsei unei infrastructuri rutiere dezvoltate în zona Moldovei vor sensibiliza actuala guvernare.

„Lopata lui Flutur şi metrul de autostradă construit de un privat l-au scos pe şoseaua de centură pe ministrul Transporturilor, Cuc. Vreau să cred că a înţeles gesturile de disperare la care am recurs noi, cei din această parte de ţară, la atitudinea indiferentă în ultimii şapte ani a guvernelor PSD faţă de Suceava şi Moldova. Este bine că a venit în teren ministrul Cuc şi e bine că ne promite noi termene”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a spus că în ultimii doi ani, timp în care Răzvan Cuc a fost ministru al Transporturilor de trei ori, i-a transmis acestuia numeroase scrisori prin care îi solicita alocarea de fonduri pentru mai multe proiecte mari de dezvoltare a infrastructurii. Flutur a subliniat că nici unul dintre aceste demersuri ale sale nu a fost finalizat de Ministerul Transporturilor. „Am obligaţia morală faţă de cetăţenii suceveni să mă lupt până la capăt să se finalizeze obiective precum centura Sucevei, dar şi altele. Mai ales că Guvernul condus de partidul din care fac parte a făcut 87% din centura Sucevei până în 2012. Dacă zilele trecute nu i-aş fi silit eu să scoată utilajele la lucru mai mult ca sigur că încă dormeau. Văd că după vizita ministrului Transporturilor la centura Sucevei s-a avansat un nou termen de finalizare a lucrărilor, 17 septembrie. Sper că în 2019. Și mai este ceva. Cred că a înţeles ministrul Cuc că avem nevoie şi noi, Suceava, de o autostradă spre Bucureşti şi de una care să ne lege de Ardeal şi de Vestul Europei”, a spus şeful administraţiei judeţene.

 

Flutur: "Nu mă voi opri până când nu văd că este auzită şi Suceava de cei de la Bucureşti"

Gheorghe Flutur a amintit că înainte de vizita de ieri a ministrului Răzvan Cuc în judeţul Suceava i-a transmis acestuia două scrisori prin care îi solicita, din nou, alocarea de fonduri pentru reabilitarea şi repararea mai multor drumuri naţionale din judeţ care arată catastrofal, dar şi pentru introducerea unui tren pe ruta Suceava – Cernăuţi, în Ucraina. „Mă refer la E 85 de la Suceava spre Fălticeni şi Roman, dar şi la drumul Suceava – Dorohoi, prin Adâncata, la drumul Rădăuţi – Gălăneşti – Putna, Păltinoasa – Cacica – Marginea, drumul de la Palma, drumul de pe Valea Bistriţei, de la Dorna Arini, spre Crucea, dar şi la construirea de sensuri giratorii pe drumurile naţionale, pentru prevenirea accidentelor, de exemplu la Spătăreşti, Ratoş şi Marginea. Și vreau să spun că nu mă voi opri din demersurile acestea pentru a obţine fonduri. Nu mă voi opri până când nu văd că este auzită şi Suceava de cei de la Bucureşti”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că a solicitat insistent şi înfăptuirea unui act de echitate, şi anume introducerea unui tren de la Suceava la Cernăuţi. „Cer acest tren de aproape doi ani. Partea ucraineană vrea, dar de la Bucureşti nimeni nu vrea să mă audă. E bine să ştie sucevenii că obiectivele pe care le-a vizitat ministrul Cuc trebuiau finalizate cu şapte ani în urmă. Suceava a mai pierdut şapte ani din drumul spre dezvoltare din cauza guvernelor ostile ale PSD”, a mai spus Gheorghe Flutur.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: Suceava a pierdut şapte ani din drumul spre dezvoltare din cauza guvernelor ostile ale PSD.
 Vizualizări articol: 2500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Gheorghe Flutur: Suceava a pierdut şapte ani din drumul spre dezvoltare din cauza guvernelor ostile ale PSD2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei