Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 36 (7037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pagube mari

Un incendiu pus intenţionat în toiul nopţii a distrus furajele unei stâne la Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un puternic incendiu izbucnit în timpul nopţii de luni spre marţi a cuprins mai multe căpiţe și un stog de fân, aparţinând proprietarului unei stâne de oi din comuna Bosanci. În urma cercetărilor întreprinse de pompieri și poliţiști s-a stabilit că focul a fost pus intenţionat, fiind identificat în scurt timp și autorul, un bărbat de 32 de ani din localitate aflat în stare de ebrietate, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Flăcările au fost observate de mama proprietarului, în jurul orei 00.10, care a anunţat că la stâna fiului ei, în vârstă de 38 de ani, a izbucnit un incendiu. Flăcările cuprinseseră mai multe căpiţe de fân și un stog de baloţi, amplasate pe un teren unde proprietarul are o stână de oi. La faţa locului au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Suceava și un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci, care împreună cu cetăţenii din localitate au reușit lichidarea incendiului. Flăcările au distrus 5 căpiţe de fân și circa 250 de baloţi de furaje din stog, prejudiciul fiind evaluat la aproximativ 5.000 de lei. În timpul incendiului nu a existat pericolul de propagare a focului către alte imobile din apropiere, pompierii și cei care au ajutat la stingere salvând adăpostul de animale, unde erau 90 de oi și o parte din baloţii de furaje.

 

Fratele proprietarului, principalul suspect de incendierea furajelor

Din discuţiile purtate cu proprietarul stânei și cu ceilalţi membri ai familiei, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat în mod intenţionat de către fratele păgubitului, un bărbat de 32 ani din Bosanci, care a fost identificat în scurt timp în zona apropiată. Acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice și avea un comportament agresiv faţă de membrii familiei și faţă de poliţiști, care au fost nevoiţi să-l imobilizeze. Suspectul, cunoscut ca având un comportament deviant și violent faţă de membrii familiei, a fost încătușat și condus la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni, unde a fost internat. Din cauza ploii persistente și a lipsei iluminatului în zonă, cercetările la faţa locului au fost amânate pentru dimineaţa zilei de marţi. Cercetările au fost demarate în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere, prin folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul.

 

Un alt incendiu a distrus o bucătărie de vară din satul Capu Codrului

Luni seara, un alt incendiu izbucnit în localitatea Capu Codrului din comuna Păltinoasa a afectat grav o bucătărie de vară, lăsând în urmă pagube importante.

Focul a fost observat înainte de ora 19.00 în gospodăria unui bărbat în vârstă de 72 de ani, fiind anunţat chiar de proprietar la 112. La locul incendiului au intervenitdouă autospeciale de pompieri şi o ambulanţă SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, o echipă de pompieri civili ai Primăriei Păltinoasa şi o echipă formată din pompieri civili ai Primăriei Cornu Luncii, care în jurul orei 20:15 au reușit lichidarea incendiului. Flăcările au distrus acoperişul bucătăriei, construită din lemn și acoperită cu azbociment, mașina de spălat și mai multe bunuri casnice din interior, pentru care proprietarul nu avea nici un fel de asigurare. Valoarea bunurilor distruse în urma incendiului a fost estimată de proprietar la  aproximativ 30.000 de lei.

Cauza incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric printr-un cablu electric cu defecţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu pus intenţionat în toiul nopţii a distrus furajele unei stâne la Bosanci.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu pus intenţionat în toiul nopţii a distrus furajele unei stâne la Bosanci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei