Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 36 (7037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Ioan Stan: Guvernul PSD consideră o prioritate finanţarea corespunzătoare a educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că sumele alocate anul acesta de la buget pentru educaţie demonstrează faptul că actuala guvernare social-democrată consideră o prioritate finanţarea corespunzătoare a acestui domeniu. Ioan Stan a precizat că la începutul acestei săptămâni, comisiile pentru învăţământ ale Camerei Deputaţilor și Senatului, din care fac parte și parlamentarii PSD de Suceava Virginel Iordache și Alexandru Rădulescu, au avizat favorabil proiectul de buget al Ministerului Educaţiei Naţionale. Stan a precizat că pentru anul 2019 bugetul educaţiei are alocată o sumă de 39,25 miliarde lei, cu 10 miliarde lei mai mult decât în 2018, adică o creștere cu 47%. „Acest buget asigură creșterile salariale prevăzute în domeniu, bursele majorate pentru elevi și studenţi, plata sumelor câștigate în instanţă de angajaţii din sistem, bani pentru formarea profesională, sumele necesare pentru decontarea navetei sau pentru programul <Euro 200>”, a declarat senatorul PSD, care a adăugat că sunt asigurate și sumele necesare pentru investiţii în dotarea claselor cu table electronice interactive, pentru achiziţionarea de tablete pentru fiecare elev, precum și pentru un program nou, „Merg la școală”, prin care fiecare elev va primi un ghiozdan cu rechizite în valoare de 100 euro.

 

Ioan Stan: Ministerul Dezvoltării susţine reabilitarea sau construirea a 5.095 de unităţi școlare

Ioan Stan a mai spus că pentru anul acesta sunt prevăzute investiţiile cu finanţare rambursabilă precum proiectul ROZE (prin Banca Mondială) destinat liceelor tehnologice sau proiectul PRET (prin BEI) prin care se construiesc 380 de grădiniţe, din care 187 sunt finalizate deja.

„Este evident că din motive de frustrare și demagogie politică parlamentarii opoziţiei, inclusiv cei suceveni, neagă evidenţa și continuă să clameze obsesiv faptul că bugetul educaţiei reprezintă doar 3% din bugetul naţional. Aceștia omit cu bună știinţă faptul că ţinta ca procentajul de 6% din PIB să fie alocat educaţiei nu trebuie atinsă doar prin bugetul Ministerului Educaţiei”, a precizat Ioan Stan. El a mai spus că și Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală sau cu finanţare europeană, susţine reabilitarea sau construirea a 5.095 de unităţi școlare, în valoare de aproximativ 17 miliarde lei, ajungându-se astfel la o finanţare a învăţământului de aproximativ 5,5% din PIB, cea mai mare alocare din 1989 până în prezent.

Ioan Stan a arătat că numai în localităţile cu alte priorităţi vor mai fi școli cu grupuri sanitare neconforme. „Chiar și în acest caz s-a găsit o soluţie rapidă, și anume utilizarea unor construcţii de tip container, care să întrunească toate standardele de civilizaţie. Și se are în vedere ca acest tip de construcţii să fie utilizat și în cazul unor cantine necesare implementării programului de asigurare a unei mese calde tuturor elevilor”, a spus Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Guvernul PSD consideră o prioritate finanţarea corespunzătoare a educaţiei.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Ioan Stan: Guvernul PSD consideră o prioritate finanţarea corespunzătoare a educaţiei1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei