Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 36 (7037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăria Suceava, încărcată, în bugetul pentru anul acesta, cu plata a patru milioane de euro pentru asistență socială

Miercuri, 13 Februarie 2019 (11:38:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În urma demersurilor repetate făcute la București, inclusiv prin protestul primarilor vizavi de alocările bugetare, municipalitatea suceveană va primi mai mulți bani decât anul trecut, dar mare parte din ei vor fi necesari pentru acoperirea cheltuielilor de asistență socială, care au trecut acum total în sarcina primăriilor.Mai exact, Primăria Suceava va avea de plătit patru milioane de euro doar pentru a se achita de noile sarcini pe linie de asistență socială, transferate de la obligațiile statului la cele ale administrațiilor locale.„Cu toate eforturile depuse în ultima perioadă prin AMR, mare izbândă nu am avut. Ne-am făcut iluzii, mai ales că foarte mulți primari, inclusiv cei ai PSD, erau nemulțumiți de proiectul de buget.Până una alta, s-a obținut creșterea cotei de venit de la 41% la 60%. Asta însemnă că la Primăria Suceava vom primi mai mult cu 27 de milioane de lei, adică puțin peste 5 milioane de euro. Astea ar fi cele 5 milioane de euro pe care le-am pierdut în 2017, dar în același timp ni se pune în cârcă întreaga asistență socială, să o finanțăm.Asta înseamnă că, pentru cele 423 de indemnizații de însoțitor și 403 indemnizații de persoane cu handicap, municipalitatea suceveană va cheltui 22,2 milioane de lei. Practic, rămânem cu 4,9 milioane de lei – un milion de euro din cele pierdute în 2017”, a explicat edilul sucevean, abia întors de la București, unde a avut discuții tot pe tema bugetului.Drept urmare, din cele cinci milioane de euro pierdute în 2017, prin municipalitatea suceveană rămâne cu un minus de 4 milioane de euro față de perioada în care s-a redus cota de TVA de la 16% la 10%.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, încărcată, în bugetul pentru anul acesta, cu plata a patru milioane de euro pentru asistență socială.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava, încărcată, în bugetul pentru anul acesta, cu plata a patru milioane de euro pentru asistență socială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei