Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 36 (7037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şuntat din interior

Poliţist nemulţumit că a fost lăsat de colegi fără permis pentru 90 de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist implicat într-o banală tamponare a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile, măsura fiind vehement contestată de agentul în vârstă de 21 de ani. Paradoxal, agentul Beniamin Grigoraş, de la Secţia Rurală Gălăneşti, a fost sancţionat dur chiar de către un coleg de la poliţia rutieră. Preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) Suceava, comisarul Marius Ciotău, care este şi şeful agentului de la Secţia Gălăneşti, spune că dispoziţia este abuzivă şi inexplicabilă, pentru că agentul nu a beneficiat de dreptul oricărui cetăţean, de a soluţiona tamponarea printr-o constatare amiabilă, condiţii în care nu ar fi pierdut dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

 

S-a grăbit să intre în curtea poliţiei judeţene şi nu a acordat prioritate

Joia trecută, poliţistul în vârstă de 21 de ani, din Siret, a venit cu maşina de serviciu de la Secţia Gălăneşti spre sediul poliţiei judeţene, pentru a rezolva o problemă de serviciu. Poliţistul circula pe sensul dinspre Areni,iar la sediul IPJ Suceava a virat la stânga pentru a intra în curtea instituţiei. Dacă şoferul de pe banda de lângă axul drumului i-a făcut semn să treacă, cel care venea pe banda I nu l-a observat. Cele două maşini s-au ciocnit, rezultând doar pagube materiale. De precizat şi că poliţistul s-a grăbit să facă stânga pentru a permite unei ambulanţe care venea din spate, cu semnalele acustice pornite, să treacă mai repede. 

Din punct de vedere al legislaţiei rutiere, poliţistul se face clar vinovat de tamponare, pentru neacordare de prioritate, fapt incontestabil.

Poliţistul şi celălalt şofer au fost verificaţi cu etilotestul, rezultând că nu era băuţi, şi au ajuns la Biroul Tamponări al Poliţiei Rutiere. Aici, agentului de poliţie i s-a spus că i se va întocmi proces-verbal de sancţionare şi nu se poate încheia o constatare amiabilă. Decizia a fost luată probabil la dispoziţia unui şef.

 

Celălalt şofer confirmă ce spune poliţistul

L-am contactat ieri telefonic pe celălalt şofer implicat în accident, Andrei Olariu, din Vârfu Câmpului - Botoşani. Acesta ne-a confirmat că nu a avut nimic împotriva unei constatări amiabile, pentru că a primit imediat asigurarea RCA de la poliţist, iar acesta nu şi-a contestat vina. Acesta a confirmat şi faptul că la acea oră prin zonă a trecut o ambulanţă, iar poliţistul ar fi vrut să-i facă loc. Totuşi, poliţistului i s-a aplicat măsura de sancţionare cu avertisment şi suspendarea dreptului de a conduce 90 de zile, pentru neacordare de prioritate, manevră în urma căreia a rezultat un eveniment rutier.

 

Preşedintele CNP Suceava aşteaptă să i se comunice cine şi de ce a luat această decizie  

Referitor la acest caz, comisarul Marius Ciotău a declarat: „Am înaintat o cerere la conducerea IPJ Suceava, pentru a se dispune verificări cu privire la faptul că agentul nu a fost lăsat să întocmească acel formular de constatare amiabilă, deşi îndeplinea toate condiţiile prevăzute în acest sens. Legea prevede clar când poate interveni constatarea amiabilă şi consider că poliţistului nu i s-a respectat un drept de cetăţean”.

Acesta a explicat că aşteaptă să i se comunice cine şi de ce a luat această decizie. 

Totodată, procesul-verbal de sancţionare va fi contestat şi în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist nemulţumit că a fost lăsat de colegi fără permis pentru 90 de zile.
 Vizualizări articol: 5651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
Poliţist nemulţumit că a fost lăsat de colegi fără permis pentru 90 de zile2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei