Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 36 (7037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solidarizare

Avocaţii suceveni intră de azi în grevă japoneză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avocaţii suceveni vor fi, începând de astăzi, 13 februarie, în grevă japoneză. Practic, ei se raliază colegilor din ţară, care au demarat această formă de protest pe rând, începând de luni.

Liviu Mihai, decanul Baroului de Avocaţi Suceava, a arătat că au fost informate toate structurile de Parchet de pe raza Parchetului Curţii de Apel din judeţ, dar şi toate instanţele de judecată de pe raza Curţii de Apel din judeţul Suceava. De asemenea, au fost informaţi şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi structurile din municipii şi oraşe.

„În faţa refuzului Ministerului Justiţiei de a renegocia Protocolul privind asistenţa judiciară din oficiu, avocaţii din Baroul Suceava se vor solidariza cu celelalte barouri în privinţa desfăşurării unor acţiuni de protest. Începând cu data de 13 februarie 2019, membrilor Baroului Suceava li s-a recomandat să se prezinte în faţa instanţelor de judecată, a organelor de cercetare şi a organelor de urmărire penală purtând o banderolă albă pe braţ. În funcţie de evoluţia evenimentelor, Consiliul Baroului Suceava urmează să stabilească o eventuală altă modalitate de continuare a protestului. Ne exprimăm regretul că am ajuns în postura de a protesta în acest fel, însă sperăm că vom reuşi să trezim interesul factorilor decizionali pentru a renegocia Protocolul cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public din România în privinţa asistenţei judiciare din oficiu, în scopul eliminării oricăror disfuncţionalităţi”, se arată în comunicatul remis de Liviu Mihai, decanul Baroului de Avocaţi Suceava. 

Practic, prin acest tip de protest, activitatea nu va fi perturbată în nici un fel, asta dacă nu se va trece la un alt tip de acţiune.

 

Ce solicită avocaţii şi ce le-a răspuns ministrul Justiţiei

Avocaţii au câteva cereri punctuale, pe care le-au şi comunicat Ministerului Justiţiei. Mai exact, avocaţii doresc majorarea onorariilor cuvenite pentru prestarea serviciilor de asistenţă judiciară în materie penală, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenţă judiciară şi extrajudiciară, precum şi pentru asigurarea serviciilor de asistenţă judiciară privind accesul internaţional la justiţie în materie civilă şi cooperarea judiciară internaţională în materie penală:   - Reglementarea prin Protocol a onorariilor/remuneraţiilor cuvenite curatorilor.

De asemenea, solicită eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.  

În replică, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a scris duminică pe Facebook: „Înţelegând faptul că se apropie alegerile la avocaţi, înţelegând şi faptul că unii au intrat în campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului că avocaţii nu şi-au precizat/reconsiderat poziţia!".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocaţii suceveni intră de azi în grevă japoneză.
 Vizualizări articol: 1930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Avocaţii suceveni intră de azi în grevă japoneză1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei