Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 14 (7015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Iași

Prima ședinţă a Asociaţiei „Moldova se dezvoltă” are loc săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarii celor șapte orașe și municipii care la finele anului trecut au pus bazele Asociaţiei „Moldova se dezvoltă” se vor întruni pentru prima oară de la semnarea actului de constituire, miercurea viitoare – 23 ianuarie, de la ora 12.00, la sediul Primăriei Iași.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că deja lucrează la un model de Hotărâre de Consiliu Local care să fie adoptată de fiecare localitate care aderă la asociere.

„Nu ascund faptul că sunt și alte orașe care vor să ni se alăture, au trimis chiar scrisori în acest sens. Deocamdată nu se pune problema cooptării altor orașe, să facem întâi asociaţia funcţională, să o înregistrăm juridic, după care nu am nimic împotrivă să ni se alăture noi membri”, a precizat Ion Lungu, iniţiator al „alianţei” primarilor din Moldova.

Acordul de asociere pentru dezvoltarea Moldovei a fost semnat luni, 17 decembrie, între primarii din șapte localităţi din regiunea de Nord-Est a României: Suceava, Iași, Botoșani, Piatra Neamţ, Roman, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

„Sunt convins că vom găsi oportunităţi de finanţare și trebuie să găsim cât mai multe proiecte pe care să le iniţiem prin Asociaţia <Moldova se dezvoltă>, cât și pe zona metropolitană Suceava, unde sper să avem oportunităţi de finanţare în perioada 2020”, a adăugat edilul sucevean.

Asociaţia „Moldova se dezvoltă” a prezentat din start un număr de cinci obiective și priorităţi comune (dezvoltarea infrastructurii de transport, îmbunătăţirea mediului economic, promovarea ocupării și sprijinirea mobilităţii forţei de muncă, descentralizare și o administraţie publică eficientă, reducerea sărăciei, prin dezvoltarea infrastructurii), cu mai mult subpuncte, finanţarea acestora urmând să fie făcută cu fonduri proprii, de la bugetul de stat, dar și cu fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima ședinţă a Asociaţiei „Moldova se dezvoltă” are loc săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima ședinţă a Asociaţiei „Moldova se dezvoltă” are loc săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei