Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 14 (7015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Ioan Balan îi îndeamnă pe suceveni să semneze petiţia PNL pentru construcţia autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a îndemnat pe locuitorii judeţului, dar și pe toţi cei din zona Moldovei să semneze petiţia iniţiată de liberali pentru susţinerea construcţiei autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș. Ioan Balan a precizat că petiţia poate fi semnată online pe site-ul de internet al PNL, aceasta fiind iniţiată deoarece construcţia autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș trebuie să devină urgent o prioritate zero a Ministerului Transporturilor.

„Zona Moldovei se află într-un stadiu grav de subdezvoltare, cu un salariu mediu de 17% faţă de media europeană și cu un PIB/locuitor de 29% faţă de nivelul mediu din Uniunea Europeană. Parlamentarii Partidului Naţional Liberal din zona Moldovei au iniţiat această petiţie publică pentru a demonstra că Autostrada Unirii trebuie să fie un proiect prioritar pentru Moldova și pentru întreaga ţară”, a spus Ioan Balan, el adăugând că „actuala guvernare PSD – ALDE refuză să construiască Autostrada Unirii cu bani europeni și nu dorește dezvoltarea regiunii Moldovei”.

Deputatul PNL de Suceava a subliniat faptul că sabotarea construcţieiacestei autostrăzi care leagă Moldova și Basarabia de Vestul României și de Europa condamnă o mare parte a ţării la subdezvoltare și sărăcie.

Mai mult, Ioan Balan a spus că lipsa unei legături între Estul și Vestul României îi determină pe investitori să evite judeţele din zona Moldovei. „Nerealizarea autostrăzii care leagă Estul cu Vestul României este o trădare a intereselor naţionale. Iar soluţia falsă aleasă de guvernarea PSD – ALDE pentru construcţia autostrăzii Iași – Tg. Mureș în parteneriat public-privat amână realizarea acestui proiect la <calendele grecești>”, consideră Ioan Balan.

Deputatul liberal consideră că parteneriatul public-privat pentru construcţia Autostrăzii Unirii va însemna introducerea unei taxe de folosire a autostrăzii care va descuraja atragerea investiţiilor în zona Moldovei. „Soluţia PSD – ALDE este greșită pentru că există bani europeni gratis pentru construcţia autostrăzii Iași – Târgu Mureș. Astfel, această autostradă este în reţeaua europeană de autostrăzi, fiind aprobată și finanţată de Comisia Europeană cu o lungime totală de 318,8 km și o valoare totală de patru miliarde de euro”, a explicat Ioan Balan. El a adăugat că actualul Guvern al României nu trebuie să caute soluţii fantastice pentru construcţia Autostrăzii Unirii, „prin formule obscure de tip parteneriat public-privat”, ci trebuie doar să trimită o cerere de finanţare la Comisia Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan îi îndeamnă pe suceveni să semneze petiţia PNL pentru construcţia autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ioan Balan îi îndeamnă pe suceveni să semneze petiţia PNL pentru construcţia autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei