Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 14 (7015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorare

Un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a fost, ieri, la Suceava pentru investigarea mortalităţii peste medie din cauza rujeolei, în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) - Biroul pentru România și ai Centrului Naţional de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au fost, ieri, la Suceava, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru a culege date necesare unui studiu privind cauzele ratei peste medie a mortalităţii în epidemia actuală de rujeolă din România. Studiul este efectuat de Ministerul Sănătăţii, împreună cu cele două instituţii amintite, cu sprijinul Centrului de Control al Bolilor din Atlanta – SUA, după cum a informat, printr-un comunicat de presă, directorul executiv al DSP, dr. Liliana Grădinaru.

Șeful DSP Suceava a arătat că, potrivit datelor INSP, rata deceselor provocate de rujeolă în populaţia infantilă de la declanșarea epidemiei în România, în februarie 2016, este de 4 la o mie de cazuri, mult peste cea cunoscută în literatura de specialitate, de 1-2 cazuri la o mie de copii diagnosticaţi cu rujeolă.

 

În actuala epidemie de rujeolă s-au îmbolnăvit 15.600 de copii, dintre care 59 au murit

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă raportate până la data de 4 ianuarie 2019 este 15.600, din care 59 de decese. „În acest context, rezultatele acestui studiu sunt de cea mai mare importanţă pentru Guvernul României, Ministerul Sănătăţii și organizaţiile internaţionale partenere”, a subliniat dr. Grădinaru.

Ipotezele privind factorii de risc pe care acest studiu le va testa sunt afecţiunile de sănătate asociate expunerii la rujeolă, co-morbidităţi, co-infecţii cu alte virusuri circulante, în special gripă și accesul dificil la servicii de sănătate, în special pentru persoanele cu domiciliu în zone rurale, statusul vaccinal.

Dr. Grădinaru a spus că reprezentanţii celor două instituţii de sănătate publică, dr. Aurora Stănescu, medic primar epidemiolog la CNSCBT, și dr. Cassandra Butu, medic primar sănătate publică la OMS, s-au întâlnit cu conducerea DSPJ Suceava și cu întreg personalul Compartimentului de supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile. ”S-a discutat despre particularităţile epidemiei actuale de rujeolă, dificultăţile întâmpinate în teren în eforturile de creștere a acoperirii vaccinale, precum și despre identificarea unor soluţii”, a afirmat medicul sucevean, care a mai spus că oaspeţii au apreciat „nivelul dotărilor, pregătirea și dedicarea personalului” de la DSP Suceava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a fost, ieri, la Suceava pentru investigarea mortalităţii peste medie din cauza rujeolei, în România.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a fost, ieri, la Suceava pentru investigarea mortalităţii peste medie din cauza rujeolei, în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei