Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 14 (7015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie la criza forţei de muncă

Învăţământ dual în patru licee din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru licee din municipiul Suceava vor avea funcţionale șapte clase de învăţământ dual, începând cu anul școlar 2019 – 2020.

„O problemă foarte importantă este asigurarea forţei de muncă, de aceea mă bucură faptul că a căpătat amploare învăţământul dual, ale cărui baze le-am pus la Colegiul Tehnic <Petru Mușat>. Acesta este cap de listă, având deja patru clase de învăţământ dual – electromecanică, sudor, instalator, tinichigiu, pentru mai multe firme sucevene, între care Betty Ice, Truzi, Conbucovina”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

La Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” este înfiinţată o clasă de pregătire pentru cei care vor lucra în domenii precum construcţii drumuri și poduri sau electrician, electromecanic, dar și mecanic mașini și utilaje.

Alte două clase de învăţământ dual vor funcţiona la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic Alimentar.

„Mă bucură faptul că acest învăţământ dual capătă amploare. Vom avea discuţii cu oamenii de afaceri, cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, pentru a dezvolta acest sistem de învăţământ”, a spus primarul.

Învăţământul dual oferă absolvenţilor oportunităţi sporite de angajare, asigurând calificarea în meserii care sunt căutate pe piaţa muncii.

Aceste şapte clase sunt formate la iniţiativa operatorilor economici, potenţiali angajatori, aceştia încheind cu liceele menţionate parteneriate de practică în baza cărora elevul efectuează ore de pregătire practică în cadrul societăţii respective.

Absolvenţii învăţământului profesional sau dual care promovează examenul de certificare a calificării profesionale pot continua studiile în clasa a XI-a a învăţământului liceal. De asemenea, certificatele de calificare obţinute la absolvire sunt recunoscute în ţările Uniunii Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţământ dual în patru licee din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Învăţământ dual în patru licee din municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei