Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 8 (7009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2018

A crescut numărul paşapoartelor eliberate în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii au depus, în 2018, mai multe cereri pentru eliberarea paşapoartelor. Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că în cursul anului trecut, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple analiza indicatorilor statistici arată o creştere semnificativă a activităţii, în special la numărul de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple, comparativ cu anul 2017.

Mirela Adomnicăi a precizat că la ghişeele serviciului numărul total al cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple, electronice şi temporare a crescut cu 20,9%, de la 58.373 la 70.593.

În acelaşi timp, în 2018 a crescut şi numărul cererilor preluate prin punctul de lucru mobil de la Rădăuţi, de la 3.847 la 4.535 (17,9%), precum şi cel pentru eliberarea paşapoartelor simple, electronice şi temporare pentru minorii sub 14 ani, de la 3.085 la 3.719, adică o creştere de 20,6%.

Pe de altă parte, prefectul a arătat că anul trecut a scăzut numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare, cu 5,8%, de la 23.962 la 22.569. 

„Creşterea numărului de solicitări pentru paşapoartele simple electronice şi scăderea cererilor pentru paşapoartele simple temporare se datorează modificărilor legislative intrate în vigoare la data de 20 iulie 2018. Potrivit acestora, de la data menţionată paşapoartele simple temporare sunt eliberate numai pe baza unor documente justificative şi doar în situaţii obiective, iar termenul de valabilitate al paşapoartelor simple electronice a crescut de la 5 la 10 ani”, a spus Mirela Adomnicăi. Ea a adăugat că, faţă de 2017, în cursul anului trecut a sporit cu 29,4% şi numărul de cereri depuse la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, de la 9.090 la 11.767.

Tot creşteri, faţă de 2017, s-au înregistrat la numărul de cereri pentru paşapoarte simple electronice soluţionate prin acest serviciu, respectiv de la 9.090 la 11.767, care înseamnă 29,4%, şi la numărul de paşapoarte simple, electronice şi temporare, eliberate prin ghişeele serviciului, care a crescut cu 15,2%, de la 52.118 la 60.028.

Prefectul a mai declarat că în ce priveşte aplicarea măsurilor restrictive, a crescut cu 17,8% numărul comunicărilor primite de la instanţele de judecată privind dispunerea măsurilor de suspendare temporară a dreptului la libera circulaţie. „În anul trecut, a crescut cu 14,7% şi numărul persoanelor care au fost verificate în vederea eliberării unor dovezi care să ateste sau să infirme existenţa limitărilor la libera circulaţie în străinătate”, a afirmat prefectul judeţului. Mirela Adomnicăi a mai declarat că în 2018, pentru fluidizarea activităţii şi soluţionarea unui număr cât mai mare de cereri, a fost reamenajat spaţiul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi s-a instalat o nouă staţie de lucru cu publicul, astfel că în anul 2018 s-a lucrat cu cinci staţii, faţă de patru staţii în anul 2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A crescut numărul paşapoartelor eliberate în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A crescut numărul paşapoartelor eliberate în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei