Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 8 (7009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect nou

Alianţa Franceză a fost înfiinţată la Suceava, cinci astfel de asociaţii funcţionând în toată ţara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) anunţă înfiinţarea Asociaţiei „Alianţa Franceză din Suceava” (AAFS), alte patru astfel de centre funcţionând în ţară, toate concentrate în sudul şi centrul ţării, la Braşov, Constanţa, Piteşti şi Ploieşti.
Asociaţia „Alianţa Franceză din Suceava” este neguvernamentală, non profit, cu caracter nelucrativ, autonom şi apolitic, cu durată nelimitată.

Membrii fondatori ai AAFS sunt: Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Local Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Inspectoratul Şcolar Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, Casa Corpului Didactic Suceava, Asociaţia Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava, Filiala Nord-Est a Ordinului Arhitecţilor din România şi Uniunea Arhitecţilor din România.

AAFS doreşte să implementeze proiecte pentru comunitatea locală şi invită persoanele fizice sau juridice interesate să i se alăture în calitate de membru. Persoana de contact a AAFS este prof. gr. I Tamara Sabin, telefon: 04 0723 678 083 sau e-mail tamarasabin@yahoo.com.

În noiembrie, anul trecut, au fost prezenţi pentru a discuta despre existenţa unui centru la Suceava directorul Institutului Francez din Bucureşti, Hélène Roos, ataşatul de cooperare educativă şi coordonator al Alianţelor Franceze în România, Michel Monsauret, şi consilierul pentru proiecte bilaterale în domeniul educaţiei al Institutului Francez din România, Corina Stănilă. Aceştia au avut întâlniri cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cu prefectul Mirela Adomnicăi, cu primarul de Suceava, Ion Lungu, cu directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, al Teatrului "Matei Vişniec", Carmen Steiciuc, cu profesori şi elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş”, reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor şi cu profesori de limbă franceză. De asemenea, delegaţia a vizitat Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, de unde a pornit, practic, acest demers, iar la Biroul Francez a susţinut conferinţa „La saison France-Roumanie”.

 

Activităţi ale centrului

Ca şi în alte centre din lume, Alianţa Franceză din România desfăşoară cursuri de limbă franceză, la diferite niveluri, de la grădiniţă, până la cursuri de specialitate. După susţinerea examenelor, se eliberează diplome avizate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa şi recunoscute în străinătate. În afară de cursuri şi testări de limbă franceză, desfăşoară şi alte activităţi culturale - întâlniri cu personalităţi ale culturii franceze/francofone, prezentări şi lansări de cărţi, manifestări ştiinţifice şi muzicale, concursuri dotate cu premii în cărţi, dicţionare, sejururi în Franţa sau în Québec - Canada, împrumuturi de cărţi din biblioteca instituţiei etc. De asemenea, facilitează contactele cu instituţiile franceze.

Alianţa Franceză de la Paris a fost creată în 1883 de către un comitet de personalităţi, între care Louis Pasteur şi Jules Verne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alianţa Franceză a fost înfiinţată la Suceava, cinci astfel de asociaţii funcţionând în toată ţara.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alianţa Franceză a fost înfiinţată la Suceava, cinci astfel de asociaţii funcţionând în toată ţara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei