Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 268 (6978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza ceţii

Mii de pasageri afectaţi de redirecţionarea zborurilor Wizz Air şi Tarom de pe aeroportul Suceava la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de pasageri care trebuiau să zboare de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” sau să aterizeze la Suceava în ultimele trei zile au fost afectaţi de redirecţionarea aeronavelor către aeroportul din Iaşi din cauza ceţii. Mai multe curse aeriene care trebuiau să aterizeze şi să decoleze vineri şi toate cursele de sâmbătă şi duminică pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” au fost direcţionate către Iaşi, în condiţiile în care piloţii nu au avut posibilitatea să aducă avioanele la sol din cauza ceţii extrem de dense. Numai în cursul zilei de duminică, au fost anulate zborurile dinspre şi spre Roma, Milano – Bergamo, Luton – Londra, operate de Wizz Air şi Bucureşti, operat de compania Tarom. Dintre cele patru zboruri, doar compania Tarom a asigurat transportul pasagerilor către aeroportul din Iaşi pentru a putea ajunge la Bucureşti. Aşa se face că sute de pasageri care aveau bilete pentru zborurile companiei Wizz Air au rămas ieri în Aeroportul „Ștefan cel Mare”, majoritatea acestora revoltându-se pentru că nu li s-a asigurat transportul către Iaşi sau că nu li s-au oferit alte alternative pentru a ajunge la timp la destinaţie. Spiritele s-au încins când în aeroportul sucevean şi-au făcut apariţia forţele de ordine pentru a asigura liniştea publică, din fericire însă neînregistrându-se nici un eveniment neplăcut. De precizat că şi pentru zborul de ieri dimineaţă Suceava – Bucureşti, pasagerii au fost transportaţi către aeroportul din Iaşi pentru a ajunge la destinaţie.

Contactat telefonic, directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că vizibilitatea scăzută a făcut imposibilă aterizarea aeronavelor. Ioan Măriuţa a precizat că sistemul de navigaţie de tip ILS – cat II care ajută piloţii aeronavelor să aterizeze în condiţii de vizibilitate redusă funcţionează perfect, însă în anumite condiţii şi parametri de vizibilitate. Astfel, directorul aeroportului a spus că sistemul ILS  de categoria a II-a nu poate fi folosit de piloţi când vizibilitatea scade sub 30 de metri pe verticală şi 300 de metri pe orizontală. Ioan Măriuţa a mai precizat că de ieri la amiază şi până după amiază nu au mai fost probleme din cauza ceţii, pe Aeroportul Suceava aterizând avioanele care au operat cursele aeriene de la Bucureşti şi de la Londra.

 

Poziţia oficială a Wizz Air legată de redirecţionarea zborurilor către Iaşi

„Din cauza condițiilor meteo extreme (ceață densă) de pe Aeroportul Suceava, mai multe zboruri Wizz Air din perioada 23-25 noiembrie au fost direcționate la Iași și, în consecință, zborurile de plecare corespondente au fost anulate sau amânate. Pasagerii au fost tratați în conformitate cu regulamentul UE și politicile companiei și au primit vouchere pentru mâncare și apă, iar cei care au avut nevoie au beneficiat de cazare. Pasagerii au putut alege între o rezervare nouă, gratuită, pe un zbor alternativ, în limita disponibilității, rambursarea contravalorii biletului sau rambursarea a 120% sub formă de WIZZ Credit. Wizz Air își cere scuze pentru toate inconvenientele cauzate de aceste perturbări de vreme, dar siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală.”, au transmis reprezentanţii Wizz Air.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de pasageri afectaţi de redirecţionarea zborurilor Wizz Air şi Tarom de pe aeroportul Suceava la Iaşi.
 Vizualizări articol: 2328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de pasageri afectaţi de redirecţionarea zborurilor Wizz Air şi Tarom de pe aeroportul Suceava la Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei