Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 268 (6978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Din 26 noiembrie

Suceava a trecut la colectarea selectivă a deșeurilor, odată cu noul contract de salubrizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colectarea deșeurilor menajere în municipiul reședință de județ se face selectiv, începând de luni, 26 noiembrie, când a intrat în vigoare și noul contract de delegare a acestui serviciu public către asocierea de firme Diasil – Ritmic. Noile tomberoane de gunoi, amplasate încă de săptămâna trecută, sunt diferențiate prin culoarea galbenă și înscrisuri – pentru cele destinate colectării selective.

„Un proiect ambițios, demarat de mine, cu ajutorul colegilor mei, se pune în practică.
Sunt multe schimbări referitoare la deșeuri care vor apărea în Suceava începând de astăzi, iar printre cele mai importante se numără obligativitatea colectării selective a acestora. Toți sucevenii, printr-o campanie de informare de anvergură, vor fi îndrumați cum să facă colectarea selectivă”, a declarat luni viceprimarul Lucian Harșovschi.

Astfel, în toate scările de bloc, cu acceptul asociațiilor de proprietari, vor fi lipite autocolante A3 cu toate informațiile necesare.
Mai mult, 35.000 de plicuri, care conțin o scrisoare și un ghid privind colectarea selectivă, vor ajunge la suceveni prin intermediul cutiilor poștale.
Pe scurt, tomberonul galben este pentru deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, etc.), în vreme ce tomberonul negru este pentru deșeuri menajere (resturi de produse alimentare).

„Va fi o perioadă în care fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze importanța colectării selective. După finalizarea campaniei, sperăm să obținem rezultate în număr cât mai mare și măsuri coercitive cât mai puține. Mașinile de gunoi sunt deja inscripționate special și vă asigur că vor ridica separat deșeurile reciclabile, după perioada de tranziție”, a adăugat viceprimarul Sucevei, care, în urma deplasărilor în teren, a observat că, deocamdată, aproape peste tot tomberoanele galbene au fost umplute cu deșeuri la grămadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava a trecut la colectarea selectivă a deșeurilor, odată cu noul contract de salubrizare.
 Vizualizări articol: 2079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava a trecut la colectarea selectivă a deșeurilor, odată cu noul contract de salubrizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei